Bir Haftada Neler Oldu?

Bir Haftada Neler Oldu?

Bir Haftada Neler Oldu?

Trabzon genelinde son bir hafta içerisinde (17-24 Aralık 2017) İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk sahasında gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili basın açıklaması yapıldı.

Valilkte yapılan açıklamada İl Emniyet Müdürlüğü Sorumluluk Sahasında:

Toplam 14954 şüpheli şahsın incelenmesi yapıldı ve  9 adet ruhsatsız tabanca ve bu tabancalara ait 52 adet mermi, 2 adet kurusıkı tabanca, 46,42 gram esrar, eroin, kokain, afyon ve metamfetamin,  2 adet ecstasy uyuşturucu hap ve 7 adet sentetik ecza,  28 litre kaçak içki, 688 paket kaçak sigara,2 adet delici, kesici alet ele geçirildi. Ayrıca;  Yabancı uyruklu 3 şahsa fuhuş ve diğer suçlardan sınır dışı işlemi ,   İşletmeye uygun olmayan 4 otel-apart hakkında yasal işlem başlatılması , Değişik suçlardan arama kaydı olan 57 şahıs yakalanması, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'ndan 73 şahsa işlem yapılması, Dolandırıcılık, evden hırsızlık, kasten yaralama, resmi belgede sahtecilik ve hırsızlık başta olmak üzere toplam 23 olayda 22 şüpheli şahıs yakalanması gerçekleştirildi.

 İl Jandarma Komutanlığı Sorumluluk Sahasında ise;

Sürmene ilçesi Balıklı Mahallesinde alınan duyum üzerine 20 Aralık 2017 tarihinde bir şahsın uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti suçunu işlediği bilgisi alınmış ve adli makamlardan alınan arama kararına istinaden şahsın ev ve eklentilerinde arama yapıldı. Yapılan aramalar neticesinde 800 gram kubar esrar maddesi ve 1 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi.

 Akçaabat-Söğütlü Mahallesinde; 21 Aralık 2017 tarihinde saat 08.00 sıralarında, şüpheli H.İ.A. isimli şahıs Trabzon C. Başsavcılığı, Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosunun FETÖ/PDY soruşturma sayılı yazısı ile "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan evinde arama yapılmasına müteakip silah ve kimliği muhafaza altına alınarak, Trabzon C.Savcılığına sevk edilmek üzere gözaltına alındı.

Trabzon İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında 22 Aralık 2017 günü 18.30-20.30 saatleri arasında "Türkiye Güven ve Huzur Uygulaması-6" faalieti icra edilmiş olup yapılan yol kontrol ve arama faaliyetinde Çaykara, Ortahisar ve Düzköy ilçelerinde 4 adet ruhsatsız tabanca, 31 adet tabanca fişeği, 1 adet faturasız kurusıkı tabanca ve 5 adet kurusıkı tabanca fişeği ele geçirildi.  Ayrıca;· Trabzon İl Jandarma Komutanlığı sorumluk alanında meydana gelen 7 trafik kazasında; 10 şahıs yaralandı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler