Binal Yıldırım Trabzon'a müjdeleri sıraladı! ­

Binal Yıldırım Trabzon'a müjdeleri sıraladı! ­

Başbakan Binali Yıldırım Trabzon’a gelerek halka seslendi, müjdeleri sıraladı.

Binal Yıldırım Trabzon'a müjdeleri sıraladı! ­

Başbakan Binali Yıldırım Trabzon’a gelerek halka seslendi, müjdeleri sıraladı.

 Başbakan Binali Yıldırım, Trabzon ve Rize'de ki programları çerçevesinde bölgeye gelen Başbakan Binali Yıldırım, Trabzon'da Atatürk Alanında, Başbakanlığa ait otobüsün üzerinde vatandaşlara hitap etti. İşte Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları... 15 Temmuz gecesi Trabzon meydanı, İstanbul, Ankara, Sivas, Bingöl meydanı ile omuz omuza kalp kalbe memlekete sahip çıktınız. Allah sizden razı olsun. O gece 81 vilayetimiz bir biriyle kenetlendi. O gece 80 milyon vatandaşımız tek yürek oldu, tek bilek oldu. Alçak darbelere gereken cevabı verdi. Onunla kalmadınız. Sabah, işinize gücünüze baktınız. Ama akşam tekrar nöbete geldiniz. Demokrasi nöbetlerini hiç ihmal etmediniz.

TÜRKİYE 27 GÜN, TRABZON 35 GÜN NÖBET TUTTU

Türkiye 27 gün nöbet tuttu, Trabzon 35 gün nöbet tuttu. Trabzon’un farkı da bu. Değerli hemşerileri, bu hainler varsa bu hainler her şeyi hesap ettiler, tankları, uçakları, helikopterleri gasp ettiler. Milli iradeye darbe yapmaya kalktılar. Ama bir şeyi hesap edemediler. Türkiye sevdalısı, Recep Tayyip Erdoğan’ı, onun arkadaşlarını hesap etmediler. Milletten iradesini alan hükümeti hesap edemediler. AK Parti’yi hesap edemediler, milleti hesap edemediler. O millet ki her türlü zillete karşı Türkiye’nin onurunu Türkiye’nin geleceğini kurtaran millettir. Darbecilerin önüne göğüsün siper ederek ülkeyi karanlıktan kurtaran böyle aziz milletin önünde ancak şapka çıkarılır. Kanal çevrimdışı. Canlı yayınları ilgili anlık bildirim almak için,

15 TEMMUZ YENİDEN DİRİLİŞTİR

Milletin üzerine ateş açtılar. 246 yiğidimizi şehit ettiler. 2194 vatandaşımızı gazi ettiler. Bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Bütün gazilerimize hayırlı ömürler diliyorum. Bu şehitlerimiz arasında Trabzonlu Sedat Kaplan, Samet Uslu kardeşlerimiz de vardı. Onlara Allah’tan rahmet diliyorum. 15 Temmuz, bu necip milletin yeniden dirilişi, yeniden yükselişidir. O gün 79 milyon vatan evladı, ayrı gayrı olmadan bir olmuş, beraber olmuş birlikte Türkiye olmuştur. Demokrasi nöbetleri devam ederken Külliye’de ki meydanda bir yazı dikkatimi çekti. O yazıda diyordu ki “Dik dur reis horon yeni başlıyor”

BİR ŞEYİ BAŞARAMADILAR

Milletin üzerine ateş açan o hainler, maalesef şehitlerimizin gazilerimizin olmasına sebep oldular. Ama bir şeyi başaramadılar. Bu ülkenin istiklal aşkını, bu ülkenin bağımsızlık sevdasını, bu ülkenin ay yıldızlı bayrak sevdasını asla ama asla yok edemediler. O gün bayrak yere düşmedi, ezanlar susmadı. Millet ayakta, alçaklar toprakta. İşte böyle bir Türkiye var. Bu ülkeyle ne kadar gurur duysak yeridir değerli kardeşlerim.

DEVLETİN BEKASI İÇİN SÜLEYMAN SOYLU İÇİŞLERİ BAKANI OLDU

 Bir yandan FETÖ ile bir yandan BETÖ ile Bölücü Terör Örgütü ile amansız mücadele veriyoruz. Canla başla çalışıyoruz. Devletin bekası sizin güvenliğiniz için sizin uşağınızı da İçişleri Bakanı yaptık. Sizin evladınız Süleyman Soylu ile ekibi polisi jandarması askeri gece gündüz demeden memleketin her köşesinde, hangi yuvada hangi mağarada, hangi delikte, bir terörist varsa hepsi yok oluncaya kadar bu mücadele devam edecek.

YOLLARI BÖLDÜK, TÜRKİYE’Yİ BÖLDÜRTMEYİZ

 Biz 14 sene çalıştık, çabaladık. Yolları böldük, milleti birleştirdik. Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Yolları böldük, gönülleri birleştirdik. Yolları böleriz ama Türkiye’yi böldürtmeyiz. Türkiye’yi bölmeye çalışanlara da hak ettikleri cevabı veririz. TERÖRE DESTEK VEREN SİYASİ UZANTILAR Şimdi bakın biz bu terörle, teröre destek veren siyasi uzantılarıyla mücadele ederken ne kadar bu kadar da bunların destekçisi varmış. Ne kadar da seveni varmış. Bütün Avrupa Ülkelerinden, “aman bu adamlara dokunmayın” kardeşim neye dokunmayacaksın.

T.C.’DE TERÖRÜN BORUSU ÖTMEZ

 Mahkeme çağırıyor gel ifade ver. “Ben senin mahkemeni kabul etmiyorum, gelmiyorum, ifade veremiyorum, beni alamazsınız, beni veremezsiniz” Geydin mi ifadeni verdin mi, dersini de aldın mı? Alacaksın. Burası hukuk devleti, burası Türkiye Cumhuriyeti, burada terörün borusu ötmez. Burada milletin borusu öter. Kimse hukuktan üstün değildir. Bize hukuk dersi vermeye çalışan batılı dostlarımız, önce o parlamentolarında ki duvarlarda ki teröristlerin resimlerini indirsinler.

 EMİR ALINACAK MAKAM YÜCE TÜRK MİLLEDİR

 Tek sözüne müracaat edecek, emir alacak makam yüce Türk milletidir. Başka kimseden emir alamayız. Herkes işine baksın. Şimdi Ana Muhalefet partisi genel başkanı çıkmış, bir takım laflar ediyor. İnsan dinleyince kanı donuyor.

ANA MUHALEFET NEREYE TOSLAYACAĞINI BİLMİYOR

Diyor ki, “Terör örgütüne yardım yapan AK Parti’dir, El­ Nusra işi PKK ­ FETÖ’yü ülkenin başına musallat eden AK Parti’dir..” bu ne demek kardeşim. Ülkenin ana muhalefet partisi pusulayı yitirmiş vaziyette Nereye toslayacağını bilmiyor. Türkiye’de terörün her türlüsüyle amansız mücadeleyi yapan kim AK Parti. O terör gruplarına avukatlık yapmaya çalışan kim? Bir oraya bir oraya koşuyorlar. Efendim tutuklamalar varmış, gözaltılar varmış. Ne zamandan beri, suç işlemek meşru hale geldi bu memlekette. Ne zamandan beri darbecilere bölücülere arka çıkmak ana muhalefet partisinin işi midir görevi midir?

ANA MUHELEFET PARTİSİ SAĞ DUYULU OLMALI

 Herkes durumunu gözden geçirmek zorundadır. Ana muhalefet partisi demek iktidar alternatifi demektir. Eğer siz iktidara talipseniz, ülkenin bölünmez bütünlüğüne tek devlet, tek bayrak, tek millet, tek vatan prensibine sonuna kadar bağlı kalmanız lazım. Onun için ana muhalefet partisini sağ duyulu olmaya çağırıyorum.

TERÖR SPONSORLARI... GOYGOYCULAR...

 Bırak, bu dışarda ki terör sponsorlarının ağzıyla konuşmaktan vazgeç. Türkiye’nin ne büyük badirelerden ne büyük sıkıntılardan geçtiğini görmüyor musun? Şehitlerimizi görmüyor musun? Terörle yapılan amansız mücadeleyi görmüyor musun? Şimdi zaman ülkeye sahip çıkma zamanıdır. Bir olma beraber olma zamanıdır. Ayrılıkçıları, terör goygoycularına yarında olma  zamanı değildir.

KILIÇDAROĞLU YOL YAKINDEN DÖN

Ülkenin milletin bekası için bir olmak, beraber olmak, birlikte çalışma zamanıdır. Sayın Kılıçdaroğlu yol yakınken dön bu yanlıştan. Bu yol, yol değildir. Bu sokak çıkmaz sokaktır. Bu sokak Trabzon’da çıkmaz. Bu sokak 780 bin km kare vatan toprağının hiç birinde bu ağız bu söylem kabul görmez.

 TRABZON’A BORCUMUZ VAR

14 yıl boyunca sizin iktidarınız Ak Parti Trabzon’a 14 katrilyon yatırım yaptı. Helali hoş olsun. Trabzon daha fazlasına layık. Ama işimiz bitti mi? Trabzon’a borcumuz var. Yavuz Sultan Selim’in yaşadığı kısa ömründe Osmanlı’nın topraklarına 2,5 kat büyüyen Yavuz Sultan Selim’in torunlarına borcumuz var. İnşallah bu borcumuzu da bundan sonra sizin evlatlarınızla, Süleyman Soylu vekillerimiz Ayşe Hanım, Adnan bey, Muhammet bey, Salih Bey, Belediye Başkanımız Orhan Fevzi Bey valimiz bütün Trabzon7un paydalarıyla iş alemiyle siyasal toplum örgütleriyle ve siz değerli hemşerilerimizle Trabzon’da çok daha güzel işler yapacağız.

 TRABZON’A YAPILACAK YATIRIMLAR

Benden müjde bekliyorsunuz. Trabzon’a müjde bekliyorsunuz.

 1. Müjde biliyorsunuz Kanuni Bulvarının bir kısmını yaptık. Akyazı’ya bağlantısını gerçekleştiriyoruz. Ama yeter mi? Bu küçük kısmı tamamı 30 km.. Geri kalan kısmının kararını imzaladım ihalesi yapılıyor. Hayırlı uğurlu olsun. 800 trilyon. Az para değil. Ama helali hoş olsun. Trabzon olunca ne önemi var. Trabzon Türkiye’nin teminatı. Birliğimizin kardeşliğimizin teminatı. Terör Trabzon’a ayak basar mı? Basamaz işte bu kadar…

 TRABZON’A ŞEHİR HASTANESİ YAPILACAK 2.

Trabzon’un çok güzel bir şehir hastanesi olacak. Stadyum bitti. Trabzon’un stadyumu bitti. Biz görevimizi yaptık artık iş Trabzonspor’da. Stat dediler en güzelini yaptık. Şimdi de artık Karadeniz’in bordo­mavili yiğitlerinde. Onları da en güzel şekilde başarılarını görmek istiyoruz. Güzel bir şehir hastanesi yapacağız Trabzon’a hayırlı uğurlu olsun.

TRABZON’A 2. ÜNİVERSİTE 3. Vekillerimizin size sözü var. Trabzon’a ikinci bir üniversite daha açacağız. Bir üniversite Trabzon’a yetmez. 2. Üniversiteyi de açacağız.

 DEMİRYOLU YAPILACAK 4. Bir önemli işimiz daha var. Beni burada Trabzon’un fahri hemşerisi yaptınız. Bana kocaman diploma verdiniz. Bende artık sizin hemşerinizin. Sizden biriyim. Sizin hemşeriniz olmaktan gurur duyuyorum. Trabzon Erzincan Demiryolu, gazi Mustafa Kemal Atatürk7ün vasiyetidir. Onun vasiyetini 40 yıl ondan sonra, gelen partisi maalesef unutmuştur. Hiçbir şey yapmamıştır. Şimdi Trabzon, Erzincan demiryolunu da inşallah 20237e kadar biz yapacağız. Biz başlatacağız. Hayırlı olsun. 2023 unutmayın. Takip edin.

ZİGANA’YA YENİ TÜNEL 5.

 Dünyanın en zor projelerinden biri. 2 tane tünel var. Her biri 23 km… 23 km gidiş 23 km geliş. O Zigana’nın altından giriyor Gümüşhane’den çıkıyor. Zor diye bırakıp kaçacak halimiz var mı? Öyle bir göz var mı bende. O halde prensip şu, zor olan hemen yapılır, imkansız olan biraz zaman alır. AK parti iktidarı böyle çalışıyor. Trabzon’da, sahil yolunun eski halini de biliyorsunuz. Yeni halini de biliyorsunuz. Nereden nereye geldik. Trabzon’a, 2610 tane derslik, 6 bin 500 konut 13 tane hastane, 118 km bölünmüş yol yaptık. 70 tane köprü ve viyadük yaptık. Ayrıca 4 tane daha katlı kavşak yapacağız. 4, 5 metrelik 2 tane tünel yapıyoruz Zigana’ya. Eskiden bırakın 14,5 km’yi 1 km’ye yapaadık. Bolu tünelini düşünün 3 km.. 17 yıl sürdü. AK Parti iktidarı, bir senede 80 km tünel yapıyor. İşte bizim farkımız bu. Bizde az laf çok iş. Laf üstüne laf koyanlardan değil, taş üstüne taş koyanlardanız.

MHP İLE BAŞBAKANLIK SİSTEMİ GETİRİLİYOR...

 Şimdi uzun zamandan beri Türkiye’nin gündeminde anayasa değişikliği var. Anayasa değişikliği ile beraber tabi hükümet değişikliği, sistem değişikliği de var. Bunu her parti her seçimde söz verdi. Anayasa’yı değiştireceğiz. Ama maalesef seçimden sonra hadi buyurun yapalım dediğimizde yanımızda kimseyi göremedim. Son günlerde MHP onun genel başkanı sayın Devlet Bahçeli yine sağ duyusu ile vatan sever ve ülkenin geleceğini dikkate alarak her türlü siyasi hesaplardan öte Türkiye’nin bu önemli meselesinin çözümü için sorumluluk aldı. Ve bu konuda inşallah, MHP ile beraber Anayasa Değişikliğini yapacağız. Ve Başkanlık sistemini hayata geçireceğiz. Hayırlı uğurlu olsun. Önce meclise götüreceğiz. Meclisten sonra işimizi bitmiyor. Sahibine getireceğiz. Sahibi kim, sizsiniz. Size gelen iş yarım kalmaz. Millete gelen iş yolda kalmaz. Bunu gördük. 2007’de, 2010’da, 2014’de gördük. Meclise Cumhurbaşkanını seçtirmediler, siz misiniz seçtirmeyen dediniz ve seçtiniz. Tayyip Erdoğan’a rekor oy verdiniz. Allah sizden razı olsun.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler