Belediyeden Bir Kültür Hizmeti Daha

Belediyeden Bir Kültür Hizmeti Daha

Belediyeden Bir Kültür Hizmeti Daha

KÜLTÜR ARAŞTIRMA KURULU TOPLANDI

Akçaabat Belediyesi Kültür Araştırma Kurulu pandemi dolayısıyla uzun zamandır gerçekleştiremediği toplantısını mesafe kuralları ve maske kullanımına özen göstererek, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü salonunda yaptı.

Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim'in başkanlık ettiği toplantıda; Dr. Öğretim Üyesi İlkay Canan Okkalı tarafından kurula sunulan dilekçenin karara bağlanması, Prof. Dr. Fethi Gedikli tarafından "Akçaabatlı Ahmed Rasim Zühdü'nün İsbat-ı Vacib Risalesi" adlı kitabın basılma talebinin görüşülmesi ve Araştırmacı-Yazar Atilla Alp Bölükbaşı tarafından yine kurula sunulan önemli şahsiyetlerin biyografik çalışmalarının kitap halinde basılma çalışması kurul tarafından görüşülen maddeler oldu.

Görüş ve önerilerin bolca yer aldığı toplantıda, belediyemizce basımı gerçekleştirilen "Ali Şakir Ağanoğlu Günlükler, Hatırat ve Söyleşi" , "Trabzon Yöresi Giysileri El İşleri ve Kalıpları" ve "Trabzon Kadı Sicilleri" kitaplarının kurul üyelerine dağıtımı gerçekleştirildi.

Kurul toplantısına Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Mustafa Yazıcı, Sebahattin Şentürk, Kadir Topal, İsmail Topal, Mustafa İnal, Osman Baş, Mehmet Salih Atadinç, Turhan Bektaşoğlu ve H. Sami Kara katıldı.

akcaabat-belediyesi-kultur-kurulu-toplandi-001.jpg

akcaabat-belediyesi-kultur-kurulu.jpgakcaabat-belediyesi-kultu-kitaplari.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler