Belediyeciliği bitirdiler

Belediyeciliği bitirdiler

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Nadir’den salvolar

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Nadir’den salvolar:

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Nadir, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Akçaabat Belediye başkanı Şefik Türkmen’in getirdiği sitemle ilgili eleştiriler üzerine bir basın açıklaması yaptı.

Kendilerinin 2014 seçimleri öncesinde Büyükşehir Yasası’nın olumsuzluklarını anlatıp 14 belde belediyesinin kapanmaması için mücadele verdikleri ortamda Belediye Başkanı Şefik Türkmen’in yetkilerini devrettiği Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile “Bütün şehir gelecek, sorunlar bitecek” diye söz konusu yasanın olmayan hikmet ve faziletlerini ballandıra ballandıra anlatmakla meşgul olduklarını belirten Mustafa Nadir, “Bitirdikleri belediyecilik oldu. Bütünşehir anlayışlarıyla belediyeciliğin ruhuna okudular.” dedi.

Akçaabat belediye Başkanı Şefik Türkmen’in Kasım 2016 Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında kendi siyasi düşüncesinin hakim olduğu bir ortamda düştüğü durumun üzücü olduğunu kaydeden Nadir, şunları söyledi:

“Düştüğünüz duruma zamanında size partnerlik yapan ilçe siyasetçilerinizin seyirci kalması daha da üzücüdür. Sakın kendim ettim kendim buldum demeyin; AKP etti siz kefil oldunuz ama halk çekiyor. İlçemiz belediyesini fakirleştiren, yetki ve bütçe kaynaklarımızı vasi tayin eder gibi Büyükşehir Belediyesi’ne devreden yasaya siz kefil oldunuz. Artık, sizin yetki ve sorumluluğunuz, büyük vasinizin izin verdiği yere kadardır. Aman dikkat edin eski alışkanlıklarınız başınıza bela açabilir.

İlçemizin hazır kaynaklarını aldılar. Yetmedi belde belediyelerimiz gitti. Trabzon insanı gururludur; başkalarının hakkın asla istemez. Ancak siz kendi siyasi görüşünüzün hâkim olduğu Büyükşehir Belediyesi’nden verdiklerinizin zekâtını dahi alamazken Allah muhalefetteki Düzköy Belediyesi’nin yardımcısı olsun.

Birçok kazanımımızı 1990 sel felaketinde kaybettik. Allah'tan geldi, dedik. Şimdi bütçe gelirlerimizi kaptırdık. 14 belde belediyemizi kaybettik. Sizin kefaletinizle AKP’den geldi diyeceğiz herhalde. Bir Tekel binasını kiraya, otoparkı işletmeye veremediniz. Tekel binasında 500 kişi iş bulacak derken, beleşe mi gitti ne? elinizi verdiniz, kolunuzu kurtarabildiğinizden emin değiliz. Üniversite konusu da başka bir muamma, Tüm devlet erkânına teşekkür belgesi verdiniz ama üniversite görünürde yok. Herhalde takdirname vermeye hazırlanıyorsunuz.

Dikkatli olun siz birbirinize takdirname vermeye hazırlanırken millet de size ve partinize tasdikname vermeye hazırlanıyor. Olmuyor Sayın Şefik Bey, olmuyor. Üç köfteciye, 2 haşlamacıya hizmet vermekle belediyecilik olmuyor.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na da seslenen Mustafa Nadir, “görevine dön” çağrısı yaptı.

Nadir, şunları söyledi:

“Büyükşehir Belediye Başkanı da basından öğrendiğimize göre belediyeciliği bırakmış. Rejim değişikliği teklifi halk oylamasına kalırsa AKP’li gençleri desteğe çağırıyor. Belediyecilikte tek adam vesayeti çok hoşuna gitmiş olacak ki, yasayı çıkaranlara borcunu ödemek için olsa gerek, ülkeyi de tek adam rejimine teslim etme gayretine düştü. Evet Sayın Gümrükçüoğlu, bütünşehir anlayışınızla belediyeciliğin ruhuna okudunuz. Ülkemizin ruhuna Fatiha okutmak için maaş almıyorsunuz. Lütfen görevinize dönün. “

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset