Belediye Zam Oranını %3 Yaptı. Başkan Teşekkür Etti.

Belediye Zam Oranını %3 Yaptı. Başkan Teşekkür Etti.

Belediye Zam Oranını %3 Yaptı. Başkan Teşekkür Etti.

BELEDİYEYE KİRA TEŞEKKÜRÜ

 

Akçaabat Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya, Akçaabat Belediyesi’nin esnafa kiraladığı işyerlerinin kiralarına geçtiğimiz yıllardan daha düşük oranda artış sağlaması nedeniyle Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’e teşekkür etti.

Daha önceki yıllarda yüzde 10’lara yakın bir oranda artış gösteren kiraların, ekonomideki daralma nedeniyle bu yıl daha düşük seviyede tutulması için Akçaabat Belediyesi’ne yaptıkları talebin uygun görülmesi ve artış oranının yüzde 3 olarak belirlenmesinin esnafı rahatlattığını vurgulayan Oda Başkanı Yaşar Sivrikaya, “Akçaabat Belediyesi’nin ilgili komisyonu gerekli piyasa araştırmalarını titizlikle yaptı ve bu araştırmalar sonucunda kira artış oranını belirledi. 2020 yılı5na mahsus olarak yapılan yüzde 3’lük artış esnafımızı rahatlatmıştır. Akçaabat esnafı adına Akçaabat Belediyesi’ne gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.

Akçaabat Belediyesi’nin kira artış oranını belirlerken esnaf için gösterdiği hassasiyeti kiraların zamanında ödenmesi hususunda esnaflarımızdan da beklediğini belirten ve esnaflarımızın yapılan sözleşmeye tabi kalmalarını isteyen Başkan Sivrikaya, “Kamuya ait her şey tüm vatandaşlarımızındır. Bu sebeple taşınmazlarımıza sahip çıkarak onları korumalı ve yapılan sözleşmeye tabi kalmalıyız. Bu konuda esnafımızın da vatandaşlarımızın da gerekli duyarlılığı ve hassasiyeti göstereceğine inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Sivrikaya, şunları söyledi:

“Piyasa araştırmalarını titizlikle yürüten Akçaabat Belediyesi’ne belirlediği makul kira artış oranı için Akçaabat esnafı adına gönülden teşekkür ediyorum. En önemli gayemiz vatandaşlarımızın refah içinde yaşamasına katkıda bulunabilmektir. Biz biliyoruz ki esnaflarımız ve sanatkârlarımız toplumumuzun ana omurgası ve aynı zamanda taşıyıcı kolonlarıdır. Bizim kültürümüzde,, medeniyetimizde esnaf sadece alan, satan, ticaret yapan kişi değildir. Esnaf; şehrimizin, mahallemizin, sokağımızın ağabeyidir. manevi değerlerimizin, geleneklerimizin ve kültürümüzün muhafızıdır. Esnaf; toplumsal dokunun, sosyal dayanışma ve adaletin teminatıdır. En önemlisi de esnaf; güvenilirliğin, emin olma sıfatının, dürüstlüğün simgesidir. Bu sebeplerden dolayı Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı olarak her zaman belediyemizin, esnaflarımızın ve vatandaşlarımızın yanındayız.”

 

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ise mecliste yaptığı konuşmada, kira zam oranını makul bir rakam olarak belirlediklerini ifade etti. Başkan Ekim “Bu yıl belediyemiz kiracılarının kira artış oranını % 3 olarak belirledik. Kiracılarımız ile ilgili bir çalışma yapacağız. Bazı işyerlerinin kiraları günün şartlarına göre çok düşük. Yeniden  değerlendirme araştırması yapıp bir düzenleme yapacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler