Belediye Meclisi Toplandı

Belediye Meclisi Toplandı

Akçaabat Belediye Meclisi Ekim ayı toplantılarına başladı.

Akçaabat Belediye Meclisi Ekim ayı toplantılarına başladı.

Akçaabat belediyesi Hamam Çimeni Çarşısı içerisinde bulunan toplantı salonunda Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim başkanlığında gerçekleşen toplantıda çöp konteynerleri ve Tekel binası en önemli konular olarak yer aldı.

Meclis üyelerinden gelen soruları yanıtlayan Başkan Osman Nuri Ekim, yapılan çalışmayı bazı kendini bilmez kişilerin heba ettiklerini ifade etti.

Vatandaş ve Esnafa Uyarı

Yapılan sistem ile ilçe genelinde çöplerin yer altına alınmaya devam ettiğini ifade eden Başkan Ekim “Akçaabat genelinde çöpleri yer altına alma çalışmamız devam ediyor. Biz çöp konusunda belediye olarak üzerimize düşeni yaptık ve yapıyoruz. Bundan sonraki sorumluk vatandaşlarımızındır. Çöp konusunda bir zihniyet değişimi gerekmektedir. Yer altı çöp konteynerlerine çöp atarken dikkat edilmesi gerek hususlar var. Bazı esnafımız bidonlarla çöpü konteynere döküyor. Haliyle dökerken etrafa da çöpler dökülüyor. Çöp suyu kenara akıyor.  Veya geri dönüşüm malzemelerini çöp kutusunun yanına bırakıyor. Bu şekilde olmaz. Çöpleri poşete koyarak atmalıyız. Bunu hem vatandaşımız hem de esnafımız uygulamalıdır. Biz mümkün olduğunca çöp konteynerlerini yıkamaya çalışıyoruz. Fakat dikkat edilmez ise bu kirliliğe ve çirkin görüntüye engel olamayız” dedi.

Konteynere Çöp Yerine Taş ve İnşaat Atığı Atılıyor

Çöp konteynerlerine sadece çöp olarak nitelendirdiğimiz malzemelerin atılması gerektiğini ifade eden Ekim “Bazı bölgelerde yer altı çöp konteynerlerine inşaat atıkları doldurulmuş. Adam evindeki duvarın betonunu konteynere dökmüş. Bazı yerlerde taş doldurulmuş. Bu olacak iş değil” şeklinde konuştu.

Yeni çöp sistemine bazı kendini bilmezlerin zarar verdiğini de ifade eden Başkan Osman Nuri Ekim “Bazı gençler çöp konteynere zarar verdiklerini gördük. Tekme atarak zarar veren bu gençler ıslah edilmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

 

akcaabat-beleidye-meclisi.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler