Belediye Meclis Olayı Kınadı

Belediye Meclis Olayı Kınadı

Akçaabat Belediye Meclisi’nde gündeme gelen Köpek öldürülmesi sert bir şekilde kınandı.

Akçaabat Belediye Meclisi 2019’un ilk toplantısını Başkan Şefik Türkmen başkanlığında Hasan Saka Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi.
Toplantıda günden dışı konuşan Başkan Türkmen, son günlerde kamuoyunu meşgul eden köpeklerin vahşice zehirlenerek  öldürülmesi olayı ile açıklama yaptı.  Hayvan ve doğa sevgisinin insanlara aşılanması gerektiğini ifade eden Başkan Türkmen,  “Hayvanları ve doğayı sevmeliyiz. Özellikle köpekler insanlara en yakın hayvanlardır. Bu hayvanları sahiplenilmeli, kayıtsız olanları kayıt altına alınmalıdır. İnsanların sahiplendiği hayvanın sorumluluğu da sahiplenen kişiye ait olmalıdır. Eğer bakamayacak durumda ise bir hayvan barınağına bırakılmalıdır. ” şeklinde konuştu.

Başkan Türkmen hayvanlara yapılan muameleyi kabul etmediklerini ve yapanların bulunarak cezalandırılması gerektiğini belirtti. Başkan Türkmen “İlçemiz Söğütlü Mahallesi’nde vuku bulan ve hepimizi derinden üzen olayı tasvip etmemiz söz konusu olamaz. Olayı; Valiliğimiz, Kaymakamlığımız ve Emniyet Müdürlüğü araştırmaktadır.   Bu olayı belediyemize mal etmek doğru değildir. Kim yapmış; neden yapmış ise güvenlik güçlerince tespit edilmesi ve gerekli cezayı alması gerekmektedir.

İnsan sevgisi olanın böyle bir olaya kalkışması mümkün değildir. Yapılan çok yanlış bir şeydir.” dedi.

Akçaabat Belediyesi’nin hayvanlara ve doğaya özel önem verdiğini ifade eden Türkmen, “Akçaabat Belediyesi olarak bölgede ilk hayvan barınağını yapan belediyeyiz.  Doğaya ve hayvanlara özel önem gösteren bir belediye olarak bu olayı bizim yapmış olduğumuzu düşünmek; insanları töhmet altında bırakmak doğru bir yaklaşım tarzı değildir. Bu şekilde anılmamız bile üzüntü vericidir.” şeklinde konuştu.

sefik-turkmen-kopek-olayi-kinama.jpg

sefik-turkmen-kopek-olayi-kinama1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler