Belediye Halkın Yanında

Belediye Halkın Yanında

Belediye Halkın Yanında

Akçaabat Belediyesi, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de gün geçtikçe yayılmaya devam eden Korona virüs (Covid-19) tehlikesine karşı halkının yanında olmaya devam ediyor.

 

Koronavirüs salgınının ortaya çıkmasından sonra özellikle ekonomik anlamda olumsuz etkilenen ve ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımızın her an yanında olduğumuzu hissettirmek ve onlara destek olmak için gerek Vefa Sosyal Destek Grubunun gerekse Belediyenin gece gündüz çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Akçaabat Belediye Başkanımız Osman Nuri Ekim şöyle devam etti.

 

“ Bir süredir dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını ile hep birlikte mücadele ediyoruz.

Başta sağlıkçılarımız olmak üzere, tüm Devlet Kurumlarımız, gerek virüse yakalanan hastalarımızın tedavisi, gerekse virüsün yayılmasını önlemek için gece gündüz çalışıyorlar.

Bizler de bu süreçte devletimizin kurumlarının almış oldukları kararları eksiksiz uygulayarak onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Her ilçede olduğu gibi Akçaabat ilçemizde de Kaymakamlığımız bünyesinde Vefa Sosyal Destek Grubu oluşturulmuş olup; Belediye olarak bizler de elimizden gelen desteği, gerek personel gerekse araç bakımından, sağlıyoruz. Sosyal vefa destek grupları, 65 yaş ve üzeri olan vatandaşlarımız ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın, aynı zamanda tek kişi yaşayıp ihtiyaçları başka kişiler tarafından karşılanmayan, temel ve zorunlu ihtiyaçlarını karşılıyor.” Dedi

 

Sosyal Belediyecilik bu günler için var diyen Başkan Ekim “ Gönül Belediyeciliği kapsamında Akçaabat’ımıza hizmet aşkıyla çıktığımız bu yolda Sosyal Belediyecilik anlayışıyla bu zor süreçte vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Belediye olarak geçmiş yıllarda ihtiyaçlı vatandaşlarımıza gıda yardımı yapılıyordu. Bu süreçte hem ihtiyaçlı ailelere yardım edilmeye devam edilecek hem de koronavirüs salgını sonrası ekonomik olarak olumsuz etkilenen tüm vatandaşlarımıza yardım etmeye çalışacağız. Vatandaşlarımız Belediyemize gelmeye gerek kalmadan yardım başvurularını belediyemizin resmi web sitesinden  yapabileceklerdir. Gerek online olarak Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne ulaşan başvurular gerekse vatandaşlarımızın gelerek yapmış olduğu başvurular kurulan komisyon tarafından, İçişleri Bakanlığımızın servislerinden destek alınarak, değerlendirilip sonuçlandırılıyor.  ” Dedi.

akcaabat-belediyesi-halka-hizmet.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler