Batum'da Sergi Açtı

Batum'da Sergi Açtı

Batum Sanat Evinde Ekrem Kutlu'nun kişisel resim sergisi açıldı.

T.C. Batum Başkonsolosluğunun girişimleri ile Batum Sanat Evinde Ekrem Kutlu'nun kişisel resim sergisi açıldı.

Batum ile Trabzon'un "Kardeş şehir" olmalarının 15. yılı etkinlikleri çerçevesinde Aralık ayı başlarında Trabzon'da düzenlenen resim sergisinin devamı olarak düzenlenen serginin açılış törenine Acara Özerk Cumhuriyeti Yüksek Şura Başkanı Avtandil Beridze, Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Archil Khabadze, Acara Özerk Cumhuriyeti Eğitim, Kültür ve Spor Bakanı Giorgi Tavamaashvili,  Acara Özerk Cumhuriyeti Sağlık ve Sosyal Güvenlik Bakanı Nugzar Surmanidze, Batum Belediye Başkanı Giorgi Ermakov, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Batum Başkonsolosu Yasin Temizkan, İran İslam Cumhuriyeti Batum Başkonsolosu, Batum Başkonsolosluğu çalışanları, basın-yayın temsilcileri, sanatçılar, Türk işadamları ve çok sayıda Türk ve Gürcü vatandaş katıldı.

Sergi açılışında Batum Sanat Evi Müdiresi, sanatçı Ekrem Kutlu, T.C. Batum BaşkonsolosuYasin Temizkan, Batum Belediye Başkanı Giorgi Ermakov, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Acara Özerk Cumhuriyeti Eğitim, Kültür ve Spor Bakanı Sn. Giorgi Tavamaashvili, Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Sn. Archil Khabadze ve Acara Özerk Cumhuriyeti Yüksek Şura Başkanı Sn. Avtandil Beridze birer konuşma yaparak Trabzon- Batum şehirlerinin kardeşliği, Türkiye- Gürcistan dostluk ve komşuluk ilişkileri ve sanat faaliyetlerinin dostlukların gelişmesindeki önemi üzerinde durdular.

sergi1-002.jpg

10. kişisel resim sergisini açan ressam Ekrem Kutlu 1974 Trabzon Akçaabat doğumlu olup KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi Resim-İş Bölümü mezunudur.Dün(15.12.2015) açılışı yapılan sergide 38 adet tablo bulunmakta olup  sergi 20 Aralık 2015 tarihine kadar ziyaret edilebilecektir

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler