Batakhane Güzeli Beğenildi

Batakhane Güzeli Beğenildi

Batakhane Güzeli Beğenildi

‘BATAKHANE GÜZELİ’ SEYİRCİYLE BULUŞTU

1999 yılında kurulan ve aralıksız her yıl en az bir oyunla seyirci karşısına çıkan Akçaabat Belediye Tiyatrosu, " Batakhane Güzeli " adlı oyunla sezona başladı.

Siyah-beyaz filmlerdeki eski İstanbul'u sahne ışıklarıyla renklendirerek seyircisini geçmişe yolculuğa çıkaran "Batakhane Güzeli" adlı oyuna, Akçaabat Kaymakamı Dr. Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Güngör, Haçkalı Baba Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Osman Bulut,  Ziraat Odası Başkanı M. Hikmet Eyüboğlu, Kent Konseyi Başkanı Mehmet Salih Köse ve çok sayıda tiyatro sever katıldı.

Erman Canatan’ın yazdığı ve Osman Gümrükçü'nün yönettiği oyunun özeti ise şöyle; “Aksaraylı İstanbul’da namlı bir kabadayıdır. Batakhanelerin birinde çalışan Gülperi adlı bir bayanı sever, onu kapatması olarak eve alır. Hapisten çıkan eski kabadayılardan Kasaboğlu, Aksaraylıyı çekememektedir. Ondan intikam almak için Gülperiyi kaçırıp bir süre gizler. Aksaraylı’nın adamlarından İstinyeli (Şükrü)  onun öcünü almak için Kasaboğlu’nu öldürecekken, Kasaboğlu memleketi Rumeli’ye gideceğini söyler. Ortadan kaybolunca, çıkartılan söylentiye göre herkes onun İstinyeli tarafından öldürüldüğünü sanacaktır. İstenen gibi de olacaktır. Şimdi İstinyeli ünlü bir kabadayı olmuştur. Aksaraylı ile Gülperi yeniden buluşmuşlar ve uzaklara gitmeye karar vermişlerdir. Herkes onların intihar ettiklerini sanmaktadır.”

İlk gösteriminde seyirciden tam not alan ‘Batakhane Güzeli’ adlı tiyatro oyunu sonunda Akçaabat Belediye Tiyatro ekibine Akçaabat Kaymakamı Dr. Soner Şenel ve Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen çiçek takdim ettiler.

1-400.jpg

2-450.jpg

3-371.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür Sanat