Batakhane Güzeli Adlı Oyun Sahnelenmeye Devam Ediyor

Batakhane Güzeli Adlı Oyun Sahnelenmeye Devam Ediyor

Batakhane Güzeli Adlı Oyun Sahnelenmeye Devam Ediyor

“Batakhane Güzeli” adlı oyun sahnelenmeye devam ediyor.

Akçaabat Belediye Tiyatrosunun bu sezonki oyunu “Batakhane Güzeli” tiyatro severlerle buluşmaya devam ediyor.

Siyah-beyaz filmlerdeki eski İstanbul'u sahne ışıklarıyla renklendirerek seyircisini geçmişe yolculuğa çıkaran "Batakhane Güzeli" adlı oyunda Aksaraylı ve Kasapoğlu adında iki kabadayının, kabadayılık sultasını birbirine kaptırmamak için giriştikleri mücadele anlatıldı. Oyun; Gülperi adında bir batakhane dilberinin olaylara karışması ile bir aşk bir aşk hikayesine dönüşür. Toplumsal göndermeler de içeren oyunda “Kadın”ın toplumdaki yeri ve toplumun “Kadın”a bakış açısını müzik ve hikaye ile iç içe geçerek anlatıldı.

Bülent Mumcu, Recep Şen, Medet Cihanoğlu, Zehra Alper, İlhan Özdemir, Yusuf Altın, Sadık Şahin Çarkçı, Merve Yıldız, Ömer Değirmenci, Çiğdem Pervanoğlu, Murat İhtiyar ve Nesrin Bayram’ın kadrosunda yer aldığı ekipte; Işıkta Çağlar Hacısalihoğlu, müzikte Çağlar Bakıoğluve dekorda Hasan Şahinbaş görev aldı.

Oyun sonunda düşüncelerini dile getiren Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Turhan BEKTAŞOĞLU “1999 yılında kurulan Akçaabat Belediye Tiyatrosu her yıl en az bir oyun çıkararak hem ilçemizde hem de çevre illerde yaparak tiyatro severlerin karşısına çıkıyor. Bu yıl “Batakhane Güzel” adlı oyunla siz tiyatro severlerin karşısındayız. 20 Yaşını doldurmuş olan Tiyatromuz yaşının şanına yakışır şekilde bu yıl  hem ilçemizde hem de çevre illerde olmak üzere toplamda yirmi gösterimle busozonu kapatmayı hedefliyor. Akçaabat Belediye Tiyatrosu, Kültür Sanat ve Turizm Şehri  Akçaabat’a her yıl birbirinden güzel oyunlarla hizmet etmeye devam edecek”  dedi.

b2-018.jpgb3-017.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Kültür Sanat