Başkan Türkmen Muhtarlarla Bir Araya Geldi.

Başkan Türkmen Muhtarlarla Bir Araya Geldi.

Akçaabat Belediyesi, ilçe genelindeki mahalle muhtarlarıyla bir değerlendirme toplantısı düzenledi.

Akçaabat Belediyesi, ilçe genelindeki mahalle muhtarlarıyla bir değerlendirme toplantısı düzenledi.

Düzenlenen toplantıya; Ak Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Ak Parti İlçe Başkanı Emre Akgün, İlçe Yerel Yönetimler Başkanı Uğur Cinemre, Belediye Başkan Yardımcıları Osman Parlayan ve Cevat Birinci, daire amirleri, kurum müdürleri ce mahalle muhtarları katıldı.

2017 yılında yapılan çalışmaları mahalle muhtarlarıyla değerlendirmek ve fikir alış verişinde bulunmak amacıyla yapılan toplantıda konuşan Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, “Öncelikle 2018 yılının hepimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu toplantıyı muhtarlarımızla belediye çalışmalarımızın kaynaşmasını sağlamak ve meselelerimizi konuşmak üzere düzenledik. Ülkemiz sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Cumhuriyet tarihinin en zor yıllarını geçiriyoruz. Tam 100 yıl evvel bu bölgeye göz dikenler yine bölgemize göz dikmiş durumdalar.  Millet olarak İslam alemi olarak birlik ve beraberlik içerisinde bu zor sürecin üstesinden geleceğimize inanıyorum. Akçaabat Belediyesi olarak birçok çalışmalar içerisindeyiz bunlardan kısaca bahsedecek olursak; Genel şehir planlaması yapıyoruz. Kentsel dönüşümler yapıyoruz. Işıklar kaynar suyu projesinde ise sona yaklaşıldı. Merkez İlkokulu içinyeni bir yer aldık. Okulu burada yaptırarak mevcut tarihi binayı Akçaabat Müzesi olarak restore edip kullanmayı planlıyoruz. Turizm projelerimiz hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Ortamahalle’de 6 binamız var bunlara ek olarak bir bina daha alındı. Akçatepe tesisleri genişletilip burada bir otel yapmak istiyoruz. Hazırlanan otel projesi yap-işlet modeliyle hayata geçirilecek.  Akçaabat için önemli bir diğer proje ise turizm koridoru projesi. Bu projeyle turizm koridoru üzerinde bulunan tüm yaylalar birbirine bağlanacak ve en büyük servetimiz olan tabiatımızı en verimli ve en sağlıklı şekilde değerlendirmiş olacağız. İkinci Uzungöl olarak değerlendirilen Hıdırnebi projemizin üzerinde değerlendirmelere devam ediyoruz. Dört mahallenin merası olan Ayana Dağ projesi için istifade edilebilecek kısmlar üzerinde planlamalarımıza devam ediyoruz. Akçaabat’ın kalkınmasında önemli adımlardan biri olan teleferik projesi ise yap-işlet modeliyle yapılması planlanıyor. Yeme-içme sektöründe Akçaabat adını duyuran gözde ilçelerden biri oldu.Tarım ve hayvancılık faaliyetlerini teşvik ve destek amacıyla kurduğumuz Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü paydaş kuruluşlarla işbirliği içerisinde çeşitli kurslar düzenleyerek vatandaşlarımızın alanında uzman eğitmenlerden ders alarak bilinçli üretim yapmalarını amaçlıyoruz. Bu sayede tarıma elverişli olan bölgemizin tarımsal üretimini gün geçtikçe arttırmak istiyoruz.” dedi. Ayrıca hizmetlerin hepsini vatandaşın memnuniyeti için yaptıklarını kaydeden Başkan Türkmen, muhtarlarla birlikte Akçaabat’ı en üst seviyeye çıkaracaklarını belirtti. Yeni projeler ile bölge, mahalle, sokak ayrımı yapmadan her yere hizmet götürme gayretinde olduğunu da belirten Akçaabat Belediye Başkanı şefik Türkmen muhtarlardan gelen öneri ve talepleri çok önemsediklerini vurguladı.

Ak Parti Milletvekili Adnan Günnar, Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel ve Ak Parti İlçe Başkanı Emre Akgün yaptıkları konuşmada, halkla diyaloğun başladığı ilk noktanın mahalle muhtarları olduğunu söyleyerek muhtarlarla birlikte bir istişare toplantısı düzenleyen Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen’e teşekkür ettiler.

Konuşmaların ardından toplantıya katılan muhtarlar söz alarak görüş ve önerilerini söz alarak tek tek sıraladılar.

turkmenn.jpg

turkme44nn.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler