Başkan Türkmen “2. Uzungöl Olacak”

Başkan Türkmen “2. Uzungöl Olacak”

Başkan Türkmen “2. Uzungöl Olacak”

Akçaabat 2 Büyük Gölete Kavuşuyor.
Karadeniz bölgesinde son yıllarda artan turist sayısına paralel olarak turizm yatırımları da artıyor. Akçaabat’ta DSİ tarafından 2 büyük gölet için çalışmalar hızla sürüyor. Yapılacak göletler ile özelikle yayla turizminin büyük bir katkı sağlanması amaçlanıyor.

Uçarsu Göleti İhaleye Çıktı.

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapılacak olan göletlerin ilki olan Uçarsu göleti için ihaleye çıkıldı. 600 günde bitirilmesi hedeflenen göletin duvar yüksekliğinin 30 metre olması planlandı.

DSİ Tarafından henüz proje aşamasında olan Hıdırnebi Yaylasındaki gölet ise bölgedeki en büyük gölet olacağı belirtildi.

Başkan Türkmen “2. Uzungöl Olacak”
 Yapılacak olan turizm yatırımları ile ilgili geçen hafta muhtarlara bilgi veren Akçaabat belediye Başkanı şefik Türkmen, Hıdırnebi yaylasında inşa edilecek  olan göletin uzungöl büyüklüğünde olacağını ifade etti. Başkan Türkmen “Bu yatımıları çok önemsiyoruz. Biz turizm diyoruz çünki en iyi gelir kaynağı turuizmdir. Şimdi Hıdırnebi yaylasında büyük bit gölet yapılacak. Bu gölet Uzungöl’den sonra en büyük gölet olma özelliğini taşıyacak” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Haberler