Başkan Gedikli'den ilginç açıklamalar.

Başkan Gedikli'den ilginç açıklamalar.

Söğütlü Belediye Başkanı Metin Gedikli, belediyenin çalışmalarını anlattı ve "Bizde imar sınırsızdır" dedi.

Söğütlü Belediye Başkanı Metin Gedikli, beldenin daha sağlıklı ve yaşanılar bir kent olma yolunda ilerlediğini ve daha mutlu insanların yaşadığı bir kent oluşturma çabası ile çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Başkan Gedikli, beldede yaptığı çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. Beldenin her sorununa el attıklarını ve modern bir kent için çalıştıklarını ifade eden başkan Gedikli “Söğütlü belediyesi olarak yapacağımız her çalışmayı vatandaşlar ile konuşarak, müzakere ederek yapıyoruz. İhtiyaçlar ve sorunlar önceliğine göre giderilmeye çalışılıyor. Belediye olarak önceliğimiz insanlarımız mutluluğudur” dedi.

Görevde oldukları süre içerisinde bir çok önemli çalışmayı Söğütlü’ye kazandırdıklarını ifade eden Gedikli “Görevimizin ilk gününden itibaren beldemize yapacağımız işleri bir plan dahilinde gerçekleştirdik.  Birçok yerde yeniden imar uygulamaları yaparak, buralarda alt yapı ve üst yapı çalışmalarını planladık ve uygulamaya koyduk.  Bunların en önemlileri Jandarma Komutanlığı’nın bulunduğu alanda yaptık. Yaptığımız çalışma ile bu yolu genişleterek alet ve üst yapılarını tamamlanarak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk” dedi.

Metin Gedikli belediye tarafından yeniden düzenlenen ve son aşamaya gelen Gazi Bulvarı’nda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Gedikli, Gazi Bulvarında yapılan çalışmanın belediyeler ölçeğinde bölgede bu denli büyük bir çalışmayı yapan tek belediye olduğunu belirterek “Gazi Bulvarı’nda yaptığımız yol çalışması ile karayollarının alt yapı ve üst yapısıyla uluslar arası standardında bir yol yaptık. Burada yaptığımız 18 uygulaması ile yollarlın genişlemesini sağladık ve bu yol ileride Osmanbaba ve diğer bölgelere bağlantı yolu olarak ta kullanılacak” dedi.

Söğütlü’nün daha yaşanılabilir bir şehir olması için çalıştıklarını ifade ederek “25 metre genişliğinde, yol olmuştur. Bu yolu grup yolu olarak planladık. Amacına hizmet olarak olaştı. Yolun standardı bakımından üzerinde çok durduk. Her kademesinde yolun kalitesine çok dikkat ettik. Aydınlatma, kanal suyu ve diğer alt yapı çalışmalarıyla Karayolları standardını esas alarak yaptık. Bu gibi yolların imalatı ile Söğütlü’nün daha modern ve yaşanılabilir bir kent olması yolunda çalışıyoruz” dedi.

 

Modern Pazaryeri…

sogutlu-belediye-baskani-metin-gedikli,-pazaryeri.jpg

sogutlu-belediye-baskani-metin-gedikli,misafirhane.jpg
Belediye imkanları ile inşa edilen sosyal tesisler.

sogutlu-belediye-baskani-metin-gedikli,2.jpg

sogutlu-belediye-baskani-metin-gedikli,.jpg

25-metrelik-yoil-sogutlu-belediye-baskani-metin-gedikli,.jpg

Söğütlü’ye modern bir Pazar yeri kazandıklarını da ifade eden Gedikli, “Beldemizin en önemli sorunlarından birisi de bölge vatandaşlarımızın ve satıcılarımızın sağlıklı bir ortamda pazar alışverişini sağlamak amacıyla modern bir pazar yeri inşa ettik. Pazar yerinin üzerin özel membran işle kapladık. Bu şekilde bölgede yapılan ilk modern pazaryeri olma özelliğini taşımaktadır” dedi.

Sınırsız kat izni veririz.

Başkan Gedikli, imar adalarının uygunluğuna göre sınırsız kat izni verebileceklerini ifade ederek “Bizim yapmış olduğumuz uygulama yasalara ve kurallara uygun şekildedir.  Örnek vermek gerekirse eğer 10 dönümlük bir araziniz var ve buna 10 tane 8 kat bina yapacağınıza biz bu kişilere şunu öneriyoruz. 1 tane bina yapma. Bunun yerine 2 veya 3 tane bina yap ve kullanacak olduğu yasal kapalı alanı yukarı doğru kullan. Dolayısıyla bina çevresini yeşil alan ve sosyal tesisler yap. Bu sayede çok daha kaliteli ve modern binalar olsun.  Biz bunu uyguluyoruz. Şuan 30 dönüm bir araziye 6 bina yapılan alanlarımız var. Bu sayede Trabzon’un en modern ve yaşanılabilir konutlarını girişimciler bu bölgede inşa ediyor” şeklinde konuştu.

Trabzon’un geleceği batı bölgesinde…

Akçaabat’ın bölgenin bir yaşam alanı olduğunu ifade eden Gedikli “Trabzon’un en öneli ve henüz imara açılmamış bakir alanlar Yıldızlı ile Akçakale Mersin arasında bulunuyor. Yapılacak çalışmalar ile Akçaabat genelini arkaya doğru açmamız gerekiyor. Bu alanda çok güzel araziler var. Çok iyi planlayıp Trabzon’un yaşam alanlarını bu bölgede inşa etmeliyiz” dedi.

Trabzon’un en fazla proje üreten ve yatırım alan beldesiyiz.

Muhalefette olan belediyelerin ödenek alamadığı şeklindeki yorumlara katılmadığını da ifade eden Gedikli “Biz muhalefette olan bir belediyeyiz. Ama Trabzon’un belki de en fazla yatırım alan belediyesiyiz. Biz bunu yaptığımız projeler ile sağlıyoruz. Projemizi yaparak bunu takip ediyoruz.  Yeter ki siz proje üretin, devletimiz destek veriyor. Bu desteğin iktidarı veya muhalefeti olmaz” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler