Başkan Ekim Yeni Eğitim Öğretim Yılını Kutladı

Başkan Ekim Yeni Eğitim Öğretim Yılını Kutladı

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, 2019-2020 Eğitim Öğretim yılının başlaması dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Ekim Başöğretmen Mustafa Kemal Atatrük’ün “ Çalışmadan, yorulmadan ve üretmeden , rahat yaşamak isteyen toplumlar, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdur” sözü ile mesajına başlayarak şöyle devam etti:

 

“Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin okullarına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuştuğu yeni bir eğitim öğretim dönemine başlıyor olmanın sevinç ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Eğitim; milli çıkarlarımız ve toplumsal hayatımızın şekillenmesinde, istikbale yönelik adımlarımızın ve hedeflerimizin belirlenmesinde, Ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine  ulaşmasında vazgeçilmez unsurdur.

 

Sevgili öğrenciler; başarı birden fazla faktöre bağlı bir olgudur. Başarıya ulaşmada sorumluluk duyma, planlı programlı çalışma, kararlı olma ve kendine güvenme, yakalayacağımız başarının olmazsa olmaz şartlarındandır. Zararlı ve kötü alışkanlıklardan kaçınınız. Sizler milletimizin ümidi ve eğitimimizin temel taşlarısınız. Geçmiş tarihinizle övünç duyunuz ve geleceğe güvenle bakınız. Sizler başarıyı yakaladıkça, toplum ve aile olarak bizler de mutlu ve huzurlu olacağız ve geleceğimize o denli güvenle bakacağız. 

 

Değerli öğretmenlerimiz; eğitimin temel taşı ve mimarı olan sizler, bu kutsal mesleğin onurlu bir üyesi olarak, öğrencilerimizin yetiştirilmesinde yapacağınız her türlü fedakârlık, her türlü takdirin üstündedir. " Dünyanın her tarafında toplumun en saygıdeğer unsurları şüphesiz öğretmenlerdir" diyen Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği yolda çocuklarımızı yetiştirmede millî bir sorumluluk altında bulunduğunuzu asla ve asla hatırdan çıkarmayınız. Ülkemizin bugünkü ulaştığımız noktada sizlerin büyük pay ve emeğinin olduğunun bilincindeyiz. 

 

 Bu duygu ve düşüncelerle; bu ülkenin geleceği olan çocuklarımızı milli ve manevi değerlerine bağlı, çağın sahip olduğu bilimsel ve teknolojik gelişmelerin içinde yer alan bireyler olarak yetişmesi için imkanlarımız ölçüsünde desteğimizin devam edeceğini buradan ifade ediyor, 2019- 2020 eğitim öğretim yılının başta öğrenci ve öğretmenlerimiz olmak üzere bütün toplumumuza hayırlı olmasını diliyorum.” İfadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler