Başbakan’ın hayatı kitap olacak

Başbakan’ın hayatı kitap olacak

Akçaabatlı Başbakan’ın hayatı kitap olacak

Akçaabatlı Başbakan’ın hayatı kitap olacak

 

Akçaabat belediyesi kültür araştırma kurulu eylül ayı toplantısını gerçekleştirdi.Toplantı’da Akçaabatlı Başbakan Hasan Saka’nın hayatının kitaplaştırılmasına karar verildi.

 

Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne ait salonda gerçekleştirilen toplantıda, ilçemizinsosyal ve kültürel hayatına canlılık katmak, Akçaabat’ın kültür ve turizm ile ilgili sorunlarına çözüm bulmak ve Akçaabat’taki gelişmelerin görüşülmesine devam edildi.

 

Kültür Araştırma Kurulu’nun Eylül ayı toplantısında, 17 Şubat 2017 tarihinde kutlanacak olan Akçaabat’ın Kurtuluşu için düzenlenecek resim ve şiir yarışmalarının konusu “Mazideki Akçaabat” olarak belirlendi.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından altyapısı hazırlanıp, Karadeniz Teknik ÜniversiteliProf.Dr. Kemal Üçüncü tarafından desteklenen “Akçaabat Araştırmaları Merkezi” kurulması yönündeki çalışmalar, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Turhan Bektaşoğlu tarafından Kültür Araştırma Kurulu üyelerine aktarıldı.

Daha önceki Kültür Araştırma Kurulu toplantılarında gündeme gelen ve Akçaabatlı hemşehrimiz eski Başbakan Hasan Hüsnü Saka ile ilgili kitap basılması yönündeki çalışmaların tamamlandığıve Saka’nın hayatının kitaplaştırılmasına karar verildiği bildirildi.

Kültür Araştırma Kurulu’nun Eylül ayı toplantısına Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Kültür Araştırma Kurulu üyeleri Ahmet Yalçın Çilingiroğlu, Mehmet Salih Köse,Mustafa Yazıcı, İsmail Topal, Sebahattin Şentürk, İsmail Sağlam, Kadir Topal, Mehmet Salih Atadinç, Ali Hocaoğlu, Osman Baş ve Turhan Bektaşoğlukatıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Kültür Sanat