Balıkçıların Derdini Dinledi

Balıkçıların Derdini Dinledi

Milletvekili Mustafa Cumur, balıkçıların dertlerini dinledi.Balıkçılar limanın bitilimesini istedi.

Söğütlü beldesindeki balıkçılar, Söğütlü Limanı'nın bitirilmesi için destek arayışına girdi. AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur'dan, limanın tamamlanması için destek isteyen Söğütlü Beldesi Su Ürünleri Kooperatif üyeleri, özellikle denizin dalgalı ve fırtınalı olduğu zamanlar çok mağdur olduklarını belirttiler.

 

 

 

Söğütlü beldesinde düzenlenen yemekte konuşan Söğütlü Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Osman Hacısalihoğlu, yaşadıkları sıkıntıları dile getirirken, özellikle denizin dalgalı olduğu zamanlar limandaki teknelerin büyük zarar gördüğünü anlattı. Limanın projesinin hazır olduğunu ve ihale edildiğini hatırlatan Hacısalihoğlu “2005'de kurulan kooperatifimizin 117 üyesi bulunuyor. Denizin dalgalı olduğu zamanlar limandaki kayıklarımız kırılıp zarar görüyor. Bazen dalgalı zamanlar sabahlara kadar kayıklarımızı kollamak durumunda kalıyoruz. Şu an mendirek uzunluğu 150 metre. Projede ise 450 metreyi buluyor. Eğer liman bitirilip hayata geçerse balıkçılar olarak çok rahat edeceğiz. Mendirek uzunluğu kısa olduğundan limanımız zaman zaman dolmaktadır" dedi.

 

 

 

Yemeğe katılan AK Parti Trabzon milletvekili Mustafa Cumur ise yaptığı konuşmada Söğütlü Limanı'nı 2011 Olimpiyatları’na yetiştirme gayretinde olduklarını söyledi. Söğütlü Limanı'na bu yıl 300 milyar civarında ödenek ayrıldığını kaydeden Cumur "Şu anda yapılacak balıkçı barınaklarında deprem riski de aranıyor. Buradan deprem fay hattı geçiyor mu geçmiyor mu ona da bakılıyor. Nerden bakarsanız bakın, burası 12 trilyonluk bir yatırım. Bu sene buraya 300 milyar civarında yine bir para koydurduk. Projesi bitme aşamasına gelir, önümüzdeki sene yatırım programına alıp ihale ettirebilirmiyiz diye öyle düşündük. Bizim şuan ihale ettirdiğimiz devam eden Akçakale Balıkçı Barınağı var. Biz 6,5 yıllık milletvekiliyiz. Bu dönemde bu bölgeye 2 büyük balıkçı barınağı yapıyoruz. Şimdi 3.'sü önümüzdeki yıl büyük bir ihtimalle Söğütlü'ye düşünüyoruz. Söğütlü olabilmesi için altyapı çalışmaların bitmesi lazım” diye konuştu.

 

 

 

Bir yatırımın programa alınması için oradaki ihtiyaç oranına bakıldığını kaydeden Cumur “Bunlar, bu ihtiyaca binaen yapılıyor. Gerçekten burada balıkçılar var, yani buradan evine ekmek getirecek, sayısı nedir onlara bakılıyor. Ona göre bu değerlendirme yapılıyor. İşte balıkçı barınağı geriye dönüşümü olur mu olmaz mı, onu düşünmek lazım. Önümüzdeki yıl burayı mutlak yatırım programına aldırmamız lazım. Çünkü alamazsanız bir yıl atlıyor her sene belki de bir balıkçı barınağı kaçırmış oluruz. Çünkü bundan sonra Mersin planımız var. Sögütlü’yü bitirdik mi Mersin'de de çalışıyoruz. Balıkçı barınaklarını biran önce bitirmemiz Buranın projesi bitirilmiş olsaydı yani Kasım ayları gibi bu sene belki de yatırım programına aldırabilirdik. Ben önümüzdeki yıl programa aldırmak için elimden geleni yapacağım. Büyük bir ihtimalle de o prosedür bittiği zaman proğrama alınmaması için bir neden yok. Çünkü bu sene 300 milyar ödeneği var. Akçakale limanı 3 yılda bitiyor. Darıca 2 yılda bitiriliyor. Bu projede hemen Darıca ile Akçakale arasında tahminimiz 10 trilyon civarında paraya ihtiyaç olunur ve 2 yılda bitebilir. İnşallah önümüzdeki yıl programa alırız. Belki 2011 Olimpiyatları’na burayı da yetiştiririz. Hem sizin hem de bizim desteğimizi birleştirerek bu işi başarırız inşallah" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Haberler