Bakan Soylu Görmesin!

Bakan Soylu Görmesin!

Bakan Soylu Görmesin!

Akçaabat'ta bir süre önce büyük tartışmalara neden olan ve Bakan Süleyman Soylu'nun müdahalesi sonrasında yıkılarak doğaya uygun şekilde yeniden yapılan Sera Gölü yanındaki yol duvarının ardından bu sefer çirkin görüntü Akçaabat'ın tarihi Ortamahalle'de ortaya çıktı.

Sit alanı içerisinde bulunan evlerin hemen yanın yapılan dev beton duvarlar, tarihi evlerin güzel görüntüsünü de zedelemiş oldu. Bir çok vatandaş "Bu çirkin görüntüyü illa Sayın Soylu mu görecek" şeklinde sitemde bulundu.

ORTA MAHALLE’Yİ GERİ İSTİYORLAR

Öte yandan Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından ihale edilen Akçaabat Şehiriçi Yol Geçişi Projesi’nin Orta Mahalle ayağındaki gecikme artık yalnızca mahalle sakinlerini değil, bütün kesimleri çileden çıkartıyor. İhalenin 2 yıllık olduğu bilgisi kulaktan kulağa yayılan ilçemizde herkes isyan bayrağı astı.

 

Bütün kesimler rahatsız

Mahalle yolunu kullanan ticari araç işletmecilerinden tarihi konaklardaki işletme sahiplerine, öğrenci velilerinden turizmcilere, mahalle sakinlerinden neredeyse tüm şehir halkına kadar bütün kesimleri artık rahatsız etmeye başlayan yol inşaatı çalışmasının çok az ekipman ve insan gücüyle yürütüldüğü iddiası ve ihale süresinin uzun olduğu bilgisi vatandaşları çileden çıkardı.

 

 “Bu gidişle yıllar sürer”

Mahalle sakinleri, “İşbaşı yapan araç ve işçi sayısına baktığımızda devam eden çalışmanın yıllar süreceğini söylemek abartmak olmaz” diyerek işin vahim yüzüne dikkat çekerken, yolun ömürlük olacağının anlaşıldığını ancak daha fazla önem verilerek ana yol olarak kullanılan bu güzergâhtan artık araç ve yaya geçişlerinin yapılacağı aşamaya gelinmesi gerektiğine vurgu yaptı.

“Sabrımız tükeniyor!”

Taleplerinin bu yönde olduğunu yetkililere defalarca iletmelerinin karşılığını bulamamaktan yakınan özellikle mahalle sakinleri, “Ülkemizin yaşadığı bu hassas günlerde bizlerin eylem yapmasını mı bekliyorlar?” sorusunu Karayolları yetkililerine yönelttiler. Aynı sorunun muhatabının ilçemiz siyasetçileri ve yerel yöneticilerinin de olduğunu kaydeden mahalleliler, “Yolumuzun en kısa zamanda tamamlanarak açılmasını istiyoruz” vurgusunu bir kez daha yaparak taleplerinde ısrarcı olduklarını, önemli kararlar almak üzere tüm mahalle halkının bir araya gelme zamanına az kaldığını ifade ettiler.

akcaabat-orta-1mahalle.jpgakcaabat-orta-mahalleee.jpgakcaabat-ortamahalle-yolu.jpgakcaabat-orta-mahallele.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Haberler