Bahçelerde Bakım Zamanı

Bahçelerde Bakım Zamanı

Bahçelerde Bakım Zamanı

Nisan ayının son çeyreğine girdiğimiz bu dönemde tarımsal faaliyetlerde ki uygulamaları hayata geçirmemiz gerekmektedir.

Kozalak Akarı ve Küllenme İçin İlaçlama Zamanı

Fındık bitkisinde Kozalak akarına ve küllemeye karşı yapılacak ilaçlamaya yaprak gübresini de katmak gerekir.

Kompoze gübre uygulaması için uygun dönemin devam etmesiyle birlikte, uygulamayı yapan üreticilerimiz için Kalsiyum Nitrat ile gübreleme yapılmasını tavsiye etmekteyiz. Mayıs ayı içerisinde uygulama yapılması daha doğru ise de üreticilerimizin Kalsiyum Nitrat gübresini tedarik etme yönünde hazırlıklarına başlaması gerekmektedir. CAN (Kalsiyum Amonyum Nitrat) ile Kalsiyum Nitrat gübreleri birbirlerinin aynısı olduğu yönünde yanlış bir kanaat vardır. Hem satıcıların hem de üreticilerin bu konuda hata yapmamaları gerekmektedir. Akçaabat Ziraat Odası olarak üreticilerimize bu konuda teknik desteğimiz her zaman mevcuttur.

Yeşil Kokarcaya Dikkat..

Fındık meyvelerinde kalite ve miktar yönünden büyük kayıplara neden olan Yeşil Kokarcaya karşı ilaçlı mücadele için tespit çalışmaları yapılmadır. Bu bağlamda 10 adet fındık ocağında 2 adet kokarca erginine rastlanması durumunda ilaçlı mücadeleye başlanabilir.

Patates te Gübre Zamanı

Patates dikimi yapmış olan üreticilerimiz erken dikimden kaynaklı verim kayıplarının önüne doğru gübreleme ile bir nebze geçebilirler. Daha fazla saçak kök oluşumu için, düzgün ve sağlıklı bir gövde için Azot ve fosforlu gübreler ile gübreleme yapılmasını tavsiye etmekteyiz. Yabancı ot mücadelesi ve boğaz doldurma işlemi (Ayıklama) esnasında bu gübreleri önceden bitki dip kısmına sererek hem gübreleme hem de çapalama yapılabilir.

Havaların ısınması ve yağışların artması ile birlikte patates mildiyösüne karşı (halk dilinde pas ya da maraz) ilaçlı mücadele yapılması çok önemlidir. Zirai ilaç bayilerinden reçete ile ruhsatlı tarım ilacı alarak ilaçlamaya başlanmalıdır. İlaçlı mücadele esnasında yapraktan bitki besin elementi takviyesi de unutulmamalıdır.

Seralarda yapılan fide dikimlerinin ardından kök boğazı çürüklüğüne karşı uygun ve ruhsatlı pestisitler ile uygulama yapmak serada ki bitkilerin sağlıklı bir sezon geçirmeleri açısından önemlidir.

 Her türlü teknik destek için Akçaabat Ziraat Odamız üreticilerimizin hizmetindedir.

               

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler