Azerbaycan’a gitmek istiyor

Azerbaycan’a gitmek istiyor

Akçaabatlı Doktor, gönüllü olarak Azerbaycan’a gitmek istiyor

 

‘Çırpınırdı Karadeniz’isöyleyerek destek olamayız

 

Gönüllü olarak dünyanın birçok yerine giden Trabzonlu Doktor Murat Kadir Topçu,  Ermenistan'ın saldırıları karşısında Azerbaycan'a destek amacıyla CİMER ile Sağlık Bakanlığına sunulmak üzere Trabzon İl Sağlık Müdürlüğüne dilekçe yazarak, Azerbaycan’a gitmek istediğini açıkladı. Doktor Topçu, “Azerbaycan bizim kardeşimiz. Onların verdikleri mücadelede, sadece ‘Çırpınırdı Karadeniz’i söyleyerek ya da sanal ortamda Azerbaycan bayrakları paylaşarak onlara destek olacağımızı düşünmüyorum.” dedi.

Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan ve gönüllü olarak dünyanın birçok yerine giden Doktor Murat Kadir Topçu, Azerbaycan’a gitmek istediğini açıkladı. Ermenistan'ın saldırıları karşısında Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) ve Trabzon İl Sağlık Müdürlüğüne dilekçe yazarak, Azerbaycan’a gitmek istediğini açıklayan Dr. Topçu, “Azerbaycan bizim kardeşimiz. Onların orada işgal edilmiş topraklarını kurtarmak amacıyla verdikleri haklı bir mücadele var. Biz de onlara sadece Çırpınırdı Karadeniz’i söyleyerek ya da sadece sanal ortamda Azerbaycan bayrakları paylaşarak destek olacağımızı düşünmüyorum.” dedi.  Doktora ihtiyaç olmasa bile Azerilerin başka ülkelerinden birilerinin desteğinin onları mutlu edeceğini ifade eden Topçu, “Başka ülkeden birilerinin kendilerine destek verdiklerini bilmek bütün halka destek verecektir. Türkiye’den de birilerinin destek vermesi onları mutlu edecektir. İhtiyaç varsa gider çalışır, şeref duyarım.” şeklinde konuştu.

HER HANGİ BİR ÜCRET İSTEMİYORUM

Dr. Topçu’nun Sağlık Bakanlığına sunulmak üzere Trabzon İl Sağlık Müdürlüğüne verdiği dilekçede, “Azerbaycan ordusunun işgal edilmiş topraklarını kurtarmak amacıyla yaptığı operasyonlara katılmak için gönüllüyüm. En uçtaki askeri birliklerin yanında olup onlara sağlık hizmeti vermek tercihimdir. Yetkililerin uygun göreceği her yerde her işi yapabilirim.  Yaklaşık 2 aylık bir iznim var. Tamamını alıp Azeri kardeşlerimize destek amaçlı kullanabilirim. Sınır kapısından Azeri yetkililerce alınmak üzere istenirse kendi imkânlarım ile karadan ve ya havayolu ile gidebilirim. Yapmayı istediğim bu çalışmayla ilgili Türkiye Cumhuriyeti ve ya Azerbaycan cumhuriyetinden her hangi bir ücret istemiyorum” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan Doktor Topçu’nun CİMER’e yazdığı dilekçenin Milli Savunma Bakanlığına ulaştırıldığı ancak henüz her hangi bir geri dönüşün olmadığı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler