Ayyıldız Trabzon Birincisi

Ayyıldız Trabzon Birincisi

6.Uluslar Arası Arapça Bilgi ve Etkinlik yarışmalarında ortaokullar arası çocuk şarkıları dalında Akçaabat Ayyıldız İmam Hatip Ortaokulu Trabzon birincisi oldu.

 6.Uluslar Arası Arapça Bilgi ve Etkinlik yarışmalarında ortaokullar arası çocuk şarkıları dalında Akçaabat Ayyıldız İmam Hatip Ortaokulu Trabzon birincisi oldu.

  Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Akademi Lisan ve İlmi Araştırma Derneği'nin birlikte düzenlediği 6. Uluslar Arası Arapça Yarışmalarına 53 ülkeden 21.473 öğrenci başvuruda  bulundu. 3-4 Nisan tarihleri arasında il elemeleri yapılarak Ayyıldız İmam Hatip Ortaokulu çocuk şarkıları dalında "hayati kulluha lillah" adlı eseri 13 öğrenci ile seslendirerek Trabzon birincisi oldu. Cemrehan Yıldırım ve Ayşenur Aydın'ın solistliğinde Sude Karabina, Ahmet Salih Yıldırım, Elif Bıyıklı, Recep Salih Taşçı, Talha Mahmutoğlu, Sudenur Akçay, Zeynep Çolak, Şevval Doğan, Ömer Faruk Karpuz, Ahmet Taha Ekim, Serra Selin Altın'dan oluşan koro başarılı bir performans sergiledi. 

 Başarılarını, Körfez Restaurant’ta öğrencilerine verdiği yemekle kutlayan Okul Müdürü Hakan Şentürk "Okulumuzun üstlenmiş olduğu misyon gereği öğrencilerimizin akademik başarılarını artırmak noktasındaki çalışmalarımıza sosyal ve kültürel alanda da etkili olabilmek için Milli Eğitim Bakanlığımızın Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu Arapça etkinlikleri yarışmasına öğrencilerimizi hazırladık ve Trabzon birincisi oldular. Şimdi ise ilimizi bölgede temsil edecekler. Çocuklarımızın gelişiminde önemli rolü olan bu tür etkinlikler her zaman idaremizce desteklenecektir. Bu bağlamda bizden desteklerini esirgemeyen ve öğrencilerimizi ödüllendirme noktasında bugün organize edilen yemekte emeği geçen Okul Aile Birliğimize ve Trabzon İmam Hatip Platformu Akçaabat Koordinatörü Sadettin Balcı'ya teşekkür ederiz. Ayrıca  öğrencilerimizi çalıştıran bu işin asıl mimarları Müzik dersi öğretmenimiz Fulya Ergün ve Arapça dersi öğretmenimiz Esma Şahin'e de teşekkür eder. 15 Mayıs 2015 tarihinde bölge elemelerinde ilimizi temsil  edecek öğrencilerimize ve öğretmenlerimize  başarılar dileriz" dedi.

 Sadettin BALCI ise "Platform olarak imam hatip lisemizin ve ortaokullarımızın her ortamda sorunlarını dile getirmek ve çözmeye çalışmak, bu tür faaliyetleri maddi ve manevi desteklemekten mutluluk duyuyoruz. Ortaokullarımız yeni açılmasına rağmen kısa sürede bir çok alanda başarılı olmaları da bizleri mutlu etmektedir. Biz de öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi kutlar başarılarının devamını dileriz" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler