Aydın'dan Çok Konuşulacak Açıklamalar

Aydın'dan Çok Konuşulacak Açıklamalar

Aydın'dan Çok Konuşulacak Açıklamalar

29 Mart seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) Akçaabat Belediye Meclis Üyesi seçilen Murat Aydın ile Akçaabat siyaseti üzerine konuştuk. Akçaabat’ta MHP’nin durumu, Belediye çalışmaları ve gelecek için düşüncelerini aldığını Murat Aydın, sorduğumuz sorulara içtenlikle cevap verdi.

Akcaabathaber.com: Sayın Murat bey, öncelikle okurlarımız için Murat Aydın’ı tanıtır mısınız?

Murat Aydın: “Yıldızlı merkez mahallesi 1968 doğumluyum.  KTÜ Gümüşhane MYO İnşaat bölümünden mezunum. Trabzon’da ticaretle uğraşıyor olup PVC kapı pencere imalatı ve cam balkon sistemleri alanında uğraş vermekteyim. Evli bir çocuk babasıyım. 2009 Mahalli İdareler Seçimi’nde MHP’den Yıldızlı Belediye Başkan adayı oldum. Bu dönemde MHP çatısı altında 2 dönem İl başkan yardımcılığı görevlerinde bulundum. 2014 Yerel Seçimlerin de Akçaabat Belediyesi 6. Sıra belediyem üyesi olarak Akçaabat Belediye Meclisi’ne girdim.  Şahsıma layık görülen bu büyük görevi temsil ettiğim Akçaabat ve bölgemiz adına en iyi şekilde yerine getirmeye çalışmaktayım.

 

Akcaabathaber.com: Murat bey. Akçaabat Belediye meclisinde 2. Yılınızı doldurdunuz. Bu  2 yılda belediye işleyişini nasıl yorumlarsınız?

Murat Aydın: “Bizim belediye meclis üyesi dönemimiz büyük şehir belediyesi adına bir ilk olmuştur.  Belediye meclis üyeliği düşündüğüm gibi hayal ettiğim gibi değil maalesef daha aktif daha faal bir meclis bekliyordum.  Tabi buna büyük şehir belediye yapılanmasının etkisi olmuştur. Yetkiler daraldı, alanlar kısımlara ayrıldı, yetki karmaşası yaşandığı gibi uygulama karmaşasıda yaşanmaktadır. Aynı bölgedeki bir kısım uygulamalar büyük şehire dâhilken bazı uygulamalar ise ilçe belediyesinin hizmet alanına dönüşmüştür. Bundan da en fazlada bölgede yaşayan halkımız etkilenmektedir.  Maalesef kalabalık nüfusa sahip belde belediyeler bir çok araç gereç ve ekipmana sahip yerler iken büyükşehir yasa tasarısıyla bir bir gece uyandıklarında mahalleye dönüşmüştür. Daha önce belde olan ve ekipmana sahip olan alanlar ile köy statüsünde il özel idarenin ekipmanlarıyla ulaştığı yerlere şimdi tek bir belediye çatısı altına toplanarak kısıtlı imkanlarla hizmet verilmeye çalışılmaktadır buda tabii ki çok zor olmaktadır.  Akçaabat Belediyesi’nin diğer ilçe belediyelerine göre eksiklikleri olsa da daha tecrübeli ve daha düzenli bir işleyişe sahip. Bu süreçte Akçaabat Belediyesi olarak kendimizi günün şartlarına göre güncelleye bilir, uzun vadede sistem oluşturabilirsek vatandaşlarımızın da daha iyi hizmet almasını umut ediyorum”.

Akcaabathaber.com: Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen’i bir meclis üyesi olarak nasıl görüyorsunuz?  

Murat Aydın: “Halkın teveccühünü kazanmış uzun süre siyasetin içinde bulunan bir Akçaabatlı olarak gerçeği ifade etmek gerekirse 5 kez üst üste secim kazanan ve aynı zamanda teknik bir kişiliğe sahip olup tecrübeli bir başkana sahibi ilçede yaşıyoruz.

 

Kısa dönemlerde belediye başkanlığı yapanlar için halkla ilişkiler, imar, rant ve çıkar ilişkileri için neler söylendiğini etrafımızda gördükten ve duyduktan sonra başkanımızın Akçaabat'ı şaibesiz olarak idare ettiğini söylemek mümkün. Tabi ki uzun zamanın verdiği yorgunluk ve ağırlığı olacaktır, onu da tamamlayacak ve eksikliğini giderecek olanda ekibidir. Şunu da ifade etmek isterim ki kendimin de 2009 yılında yıldızlı MHP Belediye başkanlığı adaylığım döneminde çok önem verdiğim,  sosyal içeriklere, yeşil alanlara, doğa ve kültür turizmine, yoğun yapılaşmaya değil daha rahat yaşam alanlarının oluşturulması başkanımız Şefik beyin de verdiği önem benim de uygun gördüğüm belediye çalışmalardır. Çünkü yıldızlı  2009 yerel belediye başkanlığı seçimini kazananlar tarafından plansız ve yeşil alansız bir şekilde betonlaştırılıp yok edilmiş olup büyük bir köye dönüştürülmüştür.

Akcaabathaber.com: Murat bey. MHP Grubu olarak meclis çalışmalarını nasıl buluyorsunuz?

Murat Aydın:” Akçaabat için görev aldığımız belediye meclis çalışmalarında MHP gurubu olarak 8 kişiyiz. Bizler bölgemizin hayrına yapıcı bir şekilde belediye çalışmalarına katkı vermek için oradayız. Meclis çalışmaları içeresinde AKP gurubuyla zaman zaman fikir ayrılıklarımız olsa da bunlar asla kişisel değil.  Olması da mümkün değildir. Belediye çalışmalarında muhalefet görevi bir sorumluluktur.  Komisyonlarda görev yapacak arkadaşlarımızın ise kendi çıkar ilişkileri için, birilerine hizmet etmek anlayışında değil, bir meclis üyesine yakışan Akçaabat’ın çıkarları ve sorumlulukları doğrultusunda hareket etmesi gerekmektedir. Bizler ilk meclise toplantısı öncesi arkadaşlarımızla birlikte her yıl oluşacak meclis çalışmalarında görev alacak arkadaşlarımızın dönüşümlü olarak görev almaları konusunda söz ve fikir birliğine vararak yola çıktık. Ama  zaman içinde geldiğimiz yer artık bu anlayıştan uzak olmuştur ki, buda bu günlerde  gurubumuz içinde huzursuzluğa ve olumsuzluğa sebep olmuştur.Yeni oluşan bir komisyona ise haberi olmadan yazılan bir arkadaşımız ise, bu olumsuzluklar üzerine dilekçe vererek komisyon üyeliğinden ayrılmak istemiştir Birbirinin sorumluluğunu taşıyanların bu hassasiyeti dikkat etmeleri  daha önem arz etmektedir.”

 

www.akcaabathaber.com: Akçaabat’ta yerel siyaseti MHP adına yorumlarsak ortaya nasıl bir tablo kayarsınız.

 

Murat Aydın “2014 yerel seçimi kazanabileceğimiz bir secimdi,  maalesef kaybederek çıktık. Bu sebeplerin farkındayız ve bu eksiklikleri de gidermek için çalışmaktayız. Hatalarımızdan ders almaz hatalarımızın sebepleriyle yüzleşmezsek başarıya ulaşmak mümkün olmaz. Bu siyasette böyle olduğu gibi kendi şahsi yaşam alanlarımız içinde geçerlidir. Bu konu için aklıma gelen bir sözü paylaşmak isterim,  Yola çıktıklarını yolda bulduklarına değişir sen; hem yolunu kaybedersin, hem dostunu, Sonuç bu Bunun için ne yapıyorsunuz derseniz, Samimi olmak gerekirse geçmişte samimiyetle görev yapan şahsiyetli, kişilikli, güvenilir, donanımlı ve birikimli büyüklerimizin kendi gayretleriyle yaparak güzelleştirerek bizlere bıraktıkları alt yapısı hazır mahalle, köy ve belde teşkilatlarıyla bir bütün olan bir gönül sermayesini, son dönem de hoyratça kullanarak birliktelik ruhundan uzak, ben olma anlayışıyla hareket ederek yitirmeye başladık.  Maalesef ayinesı iştir kişinin lafa bakılmaz sözü itibariyle, hazır bir parti binasını bile koruyamayıp Akçaabat ilçe teşkilatının nerede olduğu belli olmayan kimsenin uğramadığı bir yapı haline getirildi. Daha bir şey demeye gerek var mı, her şey ortadadır. Başarmanın tek bir yolu vardır; Samimiyet, güven ve çalışmak. Bizler ben olma anlayışından biz olma anlayışına dönmemiz gerekir.  Özellikle birilerin adamı olarak değil, hizmet etmek için davanın ülkünün adamı olmak yolunda mücadele etmeliyiz.  Bu amaca dönmeliyiz.  Bu manevi ruha sahip olamadığımız sürece hiç bir yere varamayacağımızı bilmemiz gerekir”

 

www.akcaabathaber.com: Murat Bey, mensubu olduğunuz MHP’de Genel Başkanlık sorunu var mıdır? Devlet Bahçeli ne yapmalı?

Murat Aydın: Genel başkanımızı sorgulamamız bizim haddimize değil. Genel başkanımız birçok cephede mücadele vermiş olup, bu mücadeleye de devam etmektedir. Birçok konuda da haklı çıkmıştır. Allah razı olsun derim.  Fakat siyasette başarı gelmeyince tabii ki seçmen demoralize olmakta ve motivasyonu düşmektedir. Haklı olarak da daha aktif ve daha etkili bir yapı arayışı düşünmektedir. Genel başkan değişimi kamuoyunda çok fazla sulandırılmaktadır. Hâlbuki bu konuda karar verecek üst kurul delegeleri vardır bu delege yetkili insanlardır.  Bu yetkili kişiler mutlaka MHP’nin daha iyi bir seviyeye gelmesi için halkın beklentilerine ve iktidara ulaşma noktasında doğru kararı verecektir. Biraz sabırlı ve temkinli olmalıyız. Bu konuda konuşan MHP çıtası altında bulunan aktif görev sahibi olanlar biraz kendilerini sorgulamaları gerekmektedir.  Onun için kişiler önce kendilerini değiştirmelidirler. Sonra ise gerisi zaten gelir. Aynı çatı altında olup genel merkez ve teşkilatlar ile her kurum ve şahıslar tavırları ve söylemleriyle bizler, ülkücü anlayış olarak kimsenin adamı olma yolunda değil, birlik beraberlik ve kardeşlik ruhumuzu koruma yolunda ülkeyi sırtlamak ve yönetme amacına uygun görev alan görev yapan ve destek ortaya koyan, herkese saygı duyularak hassasiyetlerimizi koruyarak, rahmetli Başbuğumuzun ortaya koyduğu 9 ışığın yolunda teşkilat, doktrin ve lider anlayışına uygun olmalıdır”.

 

www.akcaabathaber.com: Akçaabat ekonomisi ve dolayısıyla esnafı nasıl daha güçlü olabilir?

Murat Aydın: Akçaabat tütün ekimi kaldırıldıktan, TEKEL kapandıktan sonra gittikçe geriye gitmiştir. Akçaabat’ın kalkınma noktasında köy üretimini teşvik etmek hayvancılığı, tarımsal ürünleri geliştirmeyi ve özellikle fındık işleme merkezleri oluşturması gerekir. Akçaabat köftesini daha geliştirmek ve tüm ülkeye yayma noktasında belediye olarak ta ilçemizde bulunan işletmelere gereken desteği vermelidir. Özellikle yerli ve yabancı turizme ağırlık vermeliyiz. Turistleri yemek yemek için değil konaklamak ve gezmek içinde alışveriş yapmak içinde ilçemize taşıyabilmeliyiz. Özellikle gündemimizde olan teleferik çalışmasını Akçaabat ta mutlaka gerçekleştirip, yayla turizminde geliştirme noktasında dinamo görevi oluşturup, oralarda güzel konaklama tesislerin oluşmasına sebep olmalıyız. Ortamahalle evlerimizi halkımızla ve yabancı insanlarla buluşturmak konusunda daha fazla etkinlikler oluşturmalıyız. Mutlaka bir ilçe müzesi oluşturup tarihi kültürümüzü sergileyip, folklor kültürümüzü koruyup geliştirmeliyiz.  Sera Gölümüz Trabzon ve ülke turizmine kazandırma noktasında çok geç kalmamıza rağmen DSİ’nin yaptığı çalışmaları artırmak, genişletmek ve halkımızın çok kısa sürede ulaşabileceği, dinlenebileceği ve huzur bulabileceği şartları sağlamamız gerekmektedir. Spor bir bölgenin tanıtımı için en etkili reklam aracıdır ki Trabzonspor’dan daha eski bir geçmişe sahip olan Akçaabat Sebatspor’umuzun koruyamadığımız gibi stadında korunamaması, Akçaabat’ımızın gelecekteki spor çalışmalarını ve gelişimini olumsuz etkileyecektir.  Bu konuda tekrar eski günlerimize geri dönmek birlik ve beraberliğimiz adına ilçemizin geleceği için olumlu çalışmalar yapmak ve adımlar atmak durumundayız. Şinik Organize Sanayi Bölge’sinin aktif hale getirilmesi, bölgemize katkı sağlama noktasının en önemli faktörlerinden bir tanesi olmakla beraber, mevcut olan alanın daha fazla büyütülerek Akçaabat’ımıza işsizliğin azaltması ve ekonomisinin güçlendirilme si acısından çok daha fazla katkı sağlayacaktır. Mutlaka bütün siyasi partilerinde bu konuda el birliğiyle Akçaabat’ın gücünü ortaya koyması gerekmektedir”.

 

www.akcaabathaber.com: Akçaabat’ta 2. Devlet üniversitesi kurulmasında önemli aşamaya gelindi. Üniversitenin Akçaabat’a kazandırılmasına nasıl bakıyorsunuz?

 

Murat Aydın: Akçaabat’ımıza 2. üniversiteyi kazandırma yolunda güç birliği yapmak ve hep birlikte mücadele etmek ilçemize sağlanacak çok önemli bir katkıdır. Akçaabat’ımıza kazandırılacak olan bu üniversitenin kazandırılmasından daha önemlisi etkili ve ilerisi olan mesleki bölümlerin kazandırılmalıdır. Aksi takdirde bu işin olumsuzluğu tüm Akçaabat’ımız açısından ağır vebale ve bedele sebep olabilir.  Söğütlü’deki bir eğitim fakültesinin bir beldeyi ne kadar geliştirdiğini göz önüne bulundurursak 2. bir üniversitenin de Akçaabat ekonomisine ve kültürüne ne kadar katkı sağlayacağını anlamak kolaylaşır.

 

 

www.akcaabathaber.com: Son olarak Akçaabat’ın öncelikle yapılması gereken işleri nelerdir. Sizce acil ihtiyaçlar nelerdir.

Murat Aydın: “Akçaabat olarak bizim için trafik anlamında en önemli. Çevre yolunun bir an önce hayata geçirilmelidir. Aslında bu tüm Trabzon'umuzun en öncelik taşıyan konulardan bir tanesidir. Darıca’dan başlayan Kanuni Bulvarı’nın bir an önce Karyolaları yatırım önceliğine alınarak güzergahın ihaleye çıkarılması gerekmektedir. Bu aynı zamanda ilçemizin trafik sorununa katkı sağlayacağı gibi o güzergahlarında kalkınmasına ve planlanmasında sebep olacaktır. Akyazı kompleksinin oluşması Akçaabat’ın önemini daha çok ön plana çıkarmıştır.  Akçaabat Devlet Hastanesi’nin acele edilerek alt yapısı düşünülmeden trafik sorunu çözülmeden yapılması hem araç giriş çıkışını hem de hasta ulaşımını etkilemektedir”

 

www.akcaabathaber.com: Murat bey, son olarak bir mesajınız var mı?

Murat Aydın: Siyaseti kişisel menfaatler üzerine değil toplumsal çıkarlar üzerine kurmak gerekmektedir. Bizler hangi siyasi görüşleri ve düşünceleri taşırsak taşıyalım toplumu temsil etme noktasında birlik ve beraberliğimizi korumamız toplumumuzun huzur ve barışını kardeşlik çerçevesinde sürdürmemiz gerekmektedir. Siyaset gelip geçici alanlardır bizlere lazım olan samimiyet, kişilik ve dürüstlüktür. Topluma örnek olma adına bunlardan asla taviz vermemek gerekir. Çok şükür anlımız açık başımız dik bir şekilde siyasi ve toplumsal alanda üzerimize düşen görevi kendi duruşumdan ve anlayışımdan asla taviz vermeden  bölgemize layıkıyla yapmaya devam edeceğim.

 www.akcaabathaber.com: Murat bey, sorularımıza içtenlikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederiz.

Murat Aydın: Ben teşekkür ederim. Aracılığınızla vatandaşlarımıza saygı ve sevgilerimiz sunuyorum.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Haberler