Avrupa'da Büyük Başarı

Avrupa'da Büyük Başarı

Yunanistan’ın başkenti Atina’da yapılan Avrupa Büyük Erkekler Açık Alan Hokey Şampiyonası’nın final maçında Yunanistan’ı 2-1 yenerek şampiyon olan Türkiye, tarihinde ilk kez böyle bir başarı elde etti.

 

Milli takım antrenörlerinden Ebru Emirzeoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2-7 Ağustos tarihleri arasında yapılan şampiyonada Gürcistan’ı 10-0, Bulgaristan’ı 2-1, Kıbrıs Rum Kesimi’ni 7-0 mağlup ettikten sonra 2004 olimpiyatlarına da ev sahipliği yapan Hokey Stadı’nda Yunanistan’ı yenerek Büyük Erkekler Açık Alan Avrupa Şampiyonası 4’te rakiplerini geride bırakarak şampiyon olduklarını anlattı.

Milli takımda 3 antrenörün yer aldığını ve bunlar arasında kendisinin tek kadın antrenör olduğunu ifade eden Emirzeoğlu, Hokey Federasyonu’nun 2002 yılında kurulduğunu, özellikle 2009 yılından itibaren aralarında Balkan Şampiyonluğunun da yer aldığı bazı dereceler elde ettiklerini belirterek, "Yunanistan’da şampiyon olarak Hokey de Avrupa’da bizden beklenmedik bir başarı elde ettik.

Ancak sessiz sedasız bir şampiyonluk oldu. Şampiyon olduğumuzu çok az kişi biliyordur. Beni sadece çevremdekiler, bazı okul müdürleri aradılar" dedi.

 "OLİMPİK SAHA İSTİYORUZ"’

Emirzeoğlu, Türkiye’de olimpik hokey sahası bulunmadığını, bunun eksikliklerini yaşadıklarını söyledi.

Yunanistan’daki şampiyonada, olimpik sahası olan birçok ülkeyi geride bırakarak şampiyon olduklarını söyleyen Emirzeoğlu, "Tek dileğimiz olimpik bir hokey sahasının yapılması. Artık Avrupa’da daha üst gruplarda profesyonelce mücadele edeceğiz. Milli takım oyuncularımız, antrenörlerimiz, federasyon olarak bu zaferi ülkemize armağan ediyoruz. Herkesten de destek bekliyoruz. Bu gençlerimiz ileride Türkiye’ye birçok başarılar daha kazandıracaklardır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor