Avrupa Spor Etkinlikleri Haftası Başladı

Avrupa Spor Etkinlikleri Haftası Başladı

Avrupa Spor Etkinlikleri Haftası Başladı

Avrupa'da çok sayıda farklı etkinliklerle kutlanan Avrupa Spor Haftası, Gençlik ve Spor Bakanlığının himayelerinde tüm Türkiye'de olduğu gibi Akçaabattaki Söğütlü Atletizm sahasında başladı.

Akçaabat’ta düzenlenen etkinlikte konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Avrupa şampiyonumuz var, dünya şampiyonumuz var, şimdi hedefimiz olimpiyat şampiyonluğu” dedi

Sporun tabana yayılması, hareket bilincinin her yaştan, her statüden bireyin günlük rutini haline getirilmesi amacıyla düzenlenen Avrupa Spor Haftası dolayısıyla Trabzon’da da etkinlikler gerçekleştirildi. Akçaabattaki Söğütlü Atletizm Sahası’nda düzenlenen etkinliğe, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Gençlik Spor İl Müdürü Birdal Öztürk ve sporcular katıldı.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından açılış konuşması yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Avrupa Spor Haftası ile ilgili bilgiler verdi.  SPOR ŞEHRİ TRABZON  Avrupa Spor Haftası etkinliklerinde konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Gençlik Spor Bakanlığımızın himayelerinde tüm Türkiye’de başlatılan bu önemli spor etkinliğini organize eden ve emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum. Trabzon’u belki de en iyi tarif eden tanımlama, ‘Spor Şehri Trabzon’ tanımlamasıdır. Gerek futbol gerek diğer spor branşlarında ilimizin geçmişten bugüne başarıları, hepimizin malumudur. Bu şehirden çok sayıda başarılı sporcu yetişmiştir. Avrupa şampiyonası, dünya şampiyonası dahil birçok şampiyonada çok önemli başarılar elde eden sporcularımız bulunmaktadır. İnşallah bundan sonra başarılı sporcu sayımızı daha da artırmak istiyoruz” dedi.

SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM Göreve başladıkları günden itibaren spora ayrı bir önem verdiklerini belirten Başkan Zorluoğlu, “Biz Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak ilk etapta bizden kısa bir süre önce kurulan Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığını çok daha etkin, çok daha aktif, çok daha önemli çalışmalar yapabilecek bir kapasiteye kavuşturduk. Aynı zamanda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzle, Valiliğimizle çok yakın ilişkiler içerisinde birçok projeyi hayata geçirdik. Biliyorsunuz Trabzon esasında spor tesisleri bakımından çok zengin bir şehir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve bu zamanda kadar görev yapan spor bakanlarımıza şehrimize bir kısmı olimpik bir kısmı normal spor tesislerini kazandırdıkları için buradan bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

SPOR TEMALI MİNÜBÜSLERİMİZ VE OTOBÜSLERİMİZ OLACAK  Trabzon’a kazandırılan spor tesislerinin daha etkin ve verimli şekilde kullanılmasını arzu ettiklerini de dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Bu noktada Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzle hazırladığımız protokolü devreye koyuyoruz. Ve bu protokol çerçevesinde Trabzon’da öğrencilerimizin, sporcularımızın tesislere daha kolay ulaşımını sağlamak üzere Büyükşehir Belediyesi olarak gereken ulaşım desteğini planlıyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde artık Trabzon’da da spor temalı minibüslerimiz, otobüslerimiz, duraklarımız olacak. Çocuklarımız arzu ettikleri spor tesislerine Büyükşehir Belediyesinin imkanlarıyla ulaşacaklar ve çok daha rahat şartlarda inşallah spor aktivitelerini gerçekleştirecekler” ifadelerini kullandı.

AMATÖR SPOR KULÜPLERİNİ DESTEKLİYORUZ   Mevcut spor tesislerinin bakım ve onarımı gibi hususlarda Büyükşehir Belediyesi olarak inisiyatif aldıklarını da belirten Başkan Zorluoğlu, “Kendi tesislerimizden başlayarak tüm tesislerdeki eksiklikleri inşallah Büyükşehir’in imkanlarıyla çözmeye gayret edeceğiz. Elbette amatör spor kulüplerimiz çok önemli. Büyükşehir Belediyesi olarak amatör spor kulüplerimizin desteklenmesi için Trabzon tarihinde ilk kez 2020 yılı bütçesine ödenek koymuştuk. Şimdi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığımız gereken hazırlıkları yapıyor. Önümüzdeki günlerde beraberce amatör spor kulüplerine de sporculara da katkı sunacağız. Bundan sonraki yıllarda da spor kulüplerimizi maddi manevi anlamda da araç gereç anlamında da desteklemeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

untitled-2-021.jpg

untitled-3-007.jpg

untitled-4-003.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler