Atasoy'dan 50. Yıl Açıklaması

Atasoy'dan 50. Yıl Açıklaması

Akçaabat ÜlküOcakları Başkanı Melikşah Atasoy, MHP’nin 50. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yayınladı.

Melikşah Atasoy’un açıklaması şu şekilde;9 Şubat 2019 tarihi; Türk siyasi hayatında bir güneş gibi doğan Türk-İslam Ülkücülerinin siyasi öncüsü, her türlü zorluklara rağmen Türk siyasi ortamı içerisinde necip milletimizin desteğiyle varlığını sürdüren Milliyetçi Hareket Partisi'nin ve Ülkü Ocakları'nın 50. yıl dönümüdür.

Bu tarih, bizim için bir isim alma resmiyetidir.  Ülkücü- Milliyetçi Hareketin özüne ve fikirlerine baktığımızda mücadele ruhunu 1944 Türkçülük-Turancılık Davasın’dan, Milli Mücadele Dönemin’den, Türk Ocakların’dan, İstanbul'u fetheden Fatih'ten, Malazgirt'te Alparslan'dan ve İlk Türk yazıtları olan Orhun kitabelerinden alır. Hareketimizin 50. yılı, Türk siyasi hayatı için önem arz eden zorluklar ve imkansızlıklar içerisinde uğruna binlerce Şehit verdiğimiz ve hala vermeye devam ettiğimiz İlahi Kelimetullah için  Nizam-ı Âlem ülküsünün Ülkücü Hareket ile  yarım asırdır hayatta olduğunun ve olmaya devam edeceğinin göstergesidir. 50 yıl önce gerçekleşen tarihi Adana Kongresinde partimizin bugün kullanmaya devam ettiği "üç hilal" ve Ülkü Ocakları'nın kullandığı "hilal içerisinde bozkurt" amblemlerinin kullanımı kabul edilmiştir. Hareketimizin kurucusu Başbuğ Alparslan Türkeş, kongre konuşmasında "İçimizde Tanrı Dağı'ndan taşıdığımız Ergenekon seddini eriten ateş; gönlümüzde, zihnimizde Hira Dağı'ndan doğan güneşin ışığı var. Biz, Müslüman Türk'ün öz nizamını; milli nizamı temsil eden bir hareketiz." demiştir.  Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in 50 yıl önce söylediği bu sözler, uğruna binlerce Şehit vererek korumaya çalıştığımız, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin inancı ve kültürüyle birleşmiş, sadece Anadolu coğrafyası ile sınırlı kalmayıp Turan coğrafyasındaki kardeşlerimiz tarafından da idrak edilmiş,

Ülkücü-Milliyetçi Hareket'in fikriyatını oluşturan bir açılış kapısıdır.

50 yıl içerisinde Başbuğumuzun fikirlerini benimseyememiş "Önce Ülkem ve Milletim sonra partim ve ben" ilkesini şahsi menfaatlerinin gerisinde bırakmış bazı insanlar kervanımızdan ayrılmıştır. Ülkücü hareket çok yıkım yemiş ama hiç bir zaman yıkılmamış her defasında küllerinden yeniden doğmuştur. 1980 darbecilerinin, Türklük düşmanı savcıların yıkamadığı Ülkücü Hareketi Allah'ın izni ile kimse yıkamaz Dünya döndükçe hak ve hakikat davası var olacaktır.

Milli Ülküleri uğrunda birleştiğimiz gün, Ülkücü iradenin ne anlama geldiğini ve nelere muktedir olduğunu kanıtladığımız gün, güçlü ve etkin Lider Türkiye'ye giden yolu da açmış olacağız.

Bunun için temel hedefimiz, Milliyetçi Hareket Partisinin gök kubbeye değen çatısı altında bir olup, daha sonra da lider ülke Türkiye hedefine adım adım koşmaktır. Türk Milliyetçileri olarak, her türlü zorluğu aşarak bu kutlu hedefe de ulaşacağız. Kaşgar'dan Saray Bosna'ya, Ümidi Türkiye olan coğrafyamızın ümidini, ülkülerini Ülkücü Hareket Allah'ın izni ile azim ve kararlılıkla mücadele ederek yerine getirmek zorundadır. Cenab-ı Allah hak ve hakikat yolunda vefat eden ülkü erlerine rahmet eylesin.  Ülkü erlerinin sayısını arttırsın. Türk Milletinin yar ve yardımcısı olsun. Ülkücü Hareketin 50. yılı dolayısı ile Akçaabat Ülkü Ocakları Şehit Osman Gedikli Konferans Salonunda Perşembe Akşamı saat 17'de Mevlid-i Şerif okunacaktır. Tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler