Aromatik Bitki Envanteri Çıkatılacak

Aromatik Bitki Envanteri Çıkatılacak

Aromatik Bitki Envanteri Çıkatılacak

Kalkınma Bakanlığı Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından “Doğu Karadeniz Bölgesi Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Envanterinin Çıkartılması, Ticari Kullanımının Araştırılması ve Üreticilerin Eğitimi Projesi” başlatıldı.

Projede yer alan “Üreticilerin Eğitimi” çerçevesinde yüklenici firma Macahel Anonim Şirketi yetkilileri ve proje yürütücüsü Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tıbbi Bitkiler Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yüksel Kan ve ekibi tarafından verilecek eğitimlere başvurular başlandı.

Samsun Bafra, Ordu Merkez, Gümüşhane Kürtün, Bayburt Merkez, Giresun Tirebolu, Rize Merkez ve Artvin Ardanuç’un da aralarında bulunduğu eğitim merkezlerinden biri de Trabzon Akçaabat oldu.

Akçaabat ziraat Odası’nın da paydaşları arasında yer aldığı projenin eğitimine katılmak isteyenlerin isim, adres, e-mail ve telefon bilgilerini içeren formu 6 Ocak tarihine kadar DOKAP’a yazılı olarak göndermeleri ve saadet.toplu@dokap.gov.trr adreslerine mail atmaları gerekiyor.

Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu, dünyada ve Doğu Karadeniz bölgesi’nde ekonomik önemi olan tıbbi ve aromatik bitkilerin tanıtımının yapılacağı, ekonomik önemi olan tıbbi ve aromatik bitkilerin üretim sürecinin anlatılacağı, tıbbi ve aromatik bitkilerin hasat sonrası işletilmesi, paketlenmesi ve mamul ürüne dönüştürülmesi konusunda bilgilerin verileceği eğitime tüm çiftçilerin katılmasını istedi.

Oda Başkanı Eyüpoğlu, tıbbi ve aromatik bitkilerin sertifikasyon ve üretici bilgilendirme belgeleri ve kalite standartlarının belirlenmesi eğitiminin de verileceği etkinlikte pazarlama stratejilerinin de öğretileceğini vurguladı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler