Ankara'da Akçaabat Rüzgarı Esti

Ankara'da Akçaabat Rüzgarı Esti

Ankara'da Akçaabat Rüzgarı Esti

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Ankara Trabzon Tanıtım Günleri’nde Akçaabat Belediyesi gerek fuar alanındaki tanıtım organizasyonuyla gerekse horon ekibiyle ziyaretçileri coşturdu.

Akçaabat’ı her yönüyle tanıtan stant, memleket hasreti çekenlerin, Trabzon sevdalılarının ve Akçaabat’ı tanımak isteyenlerin ilgi odağı olmuş durumda. Tanıtım günlerinde Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nce fuar alanında hazırlanan stant ziyaretçi akınına uğradı. Stant vatandaşların yanı sıra bürokratlardan da tam not alıyor. Fuar alanında gelen ve tüm stantlara uğrayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Akçaabat standının görülmeye değer olduğunu ve memleket hasretinin bu stantta tam anlamıyla giderilebileceğini belirtti ve herkesi standı ziyaret etmeye davet etti. Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel ve Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen’le yaptığı konuşmada Bakan Soylu, organizasyonla ilgili bilgi alırken Başkan Türkmen’le yaptığı yüzleri tebessüm ettiren diyalog ise objektiflere yansıdı.  Bakan Soylu’ya Akçaabat standını ziyareti esnasında Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen tarafından günün anısına Akçaabat hatırası tablo hediye edildi.

Akçaabat Belediyesi Halk Oyunları ekibinin yaptığı horon gösterisiyle görsel şölen yaşayan ziyaretçiler, bir yandan stantta bulunan büyük boyutlardaki Ortamahalle evinin önünde çay içip memleketi anımsarken diğer yandan da yöresel lezzetlerimizi tatma ve yöresel el sanatlarımızı tanıma imkanı buldu.

Başkan Türkmen, standı ziyaret eden genç, yaşlı, çocuk herkesle yakından ilgilenirken fuarda yer alan diğer belediyelere ait stantları da tek tek ziyaret etmeyi ihmal etmiyor.

Ankara Trabzon Tanıtım Günlerine Akçaabat Belediyesi ve Akçaabat Halk Eğitim Merkezi'nce  hazırlanan stantlar damga vururken tüm ziyaretçilere Akçaabat hatırası hediye paketleri verildi.

fotogaleri.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler