Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Fetih Kutlaması

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Fetih Kutlaması

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Fetih Kutlaması

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Akçaabat İlçe Temsilciliği tarafından Mekke'nin Fethi'nin 1389 'ncu yıl dönümü dolayısıyla ilçemizde kutlama programı düzenlendi. Vatandaşlarımızın yoğun ilgi gösterdiği programa farklı siyasi parti, STK temsilcileri ile eğitim camiasından da katılım yüksekti. Akçaabat Belediye Başkanı Sayın Osman Nuri Ekim de Mekke’nin fethini kutlayarak programa katılanlara ve programı tertip edenlere selamlarını iletti.

AGD’NİN ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

Akçaabat Erol Günaydın Sanat Merkezi’nde yapılan program İstiklal Marşı’nın okunması ve AGD Akçaabat İlçe başkanı Ömer Kantarcı’nın konuşmasıyla başladı. Programda konuşan Kantarcı 81 il ve 600’e yakın noktada bu tür fetih kutlamaları yapıldığını belirterek amaçlarının gençlere fetih şuurunu aşılamak olduğunu söyledi. Fethin hakikate, doğruluğa, insanın varoluş gayesine açılan bir kapı olduğunu vurguladı. Bu yönüyle fethin; işgalden, talan ve yağmadan çok daha farklı bir kavram olduğunun altını çizdi. İlçe temsilcisi Ömer Kantarcı AGD olarak yaptıkları çalışmalar hakkında da misafirleri bilgilendirdi. Lise ve ortaokul öğrencilerine yönelik haftalık sohbet ve derslere hazırlık çalışmaları, kitap tahlilleri, sinema günleri, tarihi yerlere geziler (Çanakkale, Sarıkamış, İstanbul), sportif müsabakalar, çadır kampları gibi birçok etkinlikle gençleri iyiye- güzele, doğruya yönlendirmeye çalıştıklarını vurguladı. Ayrıca yetişkinlere yönelik ilçe lokalinde her hafta düzenlenen ve uzman eğitimcilerin takdim ettiği şuur derslerine de misafirleri davet etti.

GENÇ HAFIZLARDAN KUR’AN ZİYAFETİ

            Sarıtaş İmam Hatip Ortaokulu-Merkez Kur’an Kursundan Yavuz Can Meral ile Akçaabat Anadolu İmam Hatip Lisesi-Merkez Kur’an Kursu’ndan Yusuf Arslan’ın Kur'an-ı Kerim tilaveti dinleyenleri mest etti. Süleyman Şirin ve Ali Kantarcı’nın okudukları şiirlerle renk verdikleri program sinevizyon gösterisiyle devam etti. İl vaizi Mehmet Altuntaş da gecenin anlam ve önemine dair konuşmasında Mekke’nin Fethi’nin çok önemli tarihi mesajlar barındırdığını örnek olaylar üzerinden anlattı.

SİYER-İ NEBİ ÖDÜL TÖRENİ

Türkiye genelinde düzenlenen liseler arası Siyer-i Nebi yarışmasında ilçemizde dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. İlçe birincisi 17 Şubat Anadolu Lisesinden Özlem Mollaosmanoğlu olurken ikinci Akçaabat Anadolu Lisesinden Kürşat Ergün, üçüncü ise yine 17 Şubat Anadolu Lisesinden Betül Boz oldu. AGD Akçaabat Temsilciliği olarak başta öğrencilerimiz olmak üzere öğretmenlerini ve ailelerini tebrik ediyoruz.

Öğrencilere ödülleri verildikten sonra program sona erdi.

akcaabat-agda.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler