Altıntepe Yatırımları Anlattı

Altıntepe Yatırımları Anlattı

AK Parti İlçe Başkanı Altıntepe, Akçaabat'taki Yatırımları Anlattı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Akçaabat İlçe Başkanı Ahmet Hüseyin Altıntepe, Akçaabat’ta devam eden ve yapılması planlan projeler hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

Akçaabat Seyrantepe Tesisleri’nde basın mensuplarıyla bir araya gelen ilçe başkanı Altıntepe “Akçaabat için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 

İlçede bulunan Hükümet Konağına yapılması planlanan ek binadan, grup içme suyu projesine; Trafo merkezinden, karayolları yol ağına alınması düşünülen yol güzergâhlarına kadar birçok konuyu ayrıntılarıyla paylaşan Altıntepe, “Akçaabat’ta yönetim sorumluluğu bizdeyse, doğmamış çocukların geleceğine yön veriyorsak, Akçaabat için çalışacağız.

Akçaabat’a gelecek olan bütün projeleri beraber takip edeceğiz.” dedi.

İşte Altıntepe’nin o projeleri

KAYMAKAMLIK EK BİNASI

Geçtiğimiz günlerde Ankara’da İç işleri Bakanı Süleyman Soylu ile yaptığı görüşmeyi aktaran Altıntepe, “Ankara’ya gidince İç işleri bakanlığında arkadaşlarımız olduğu için onları da ziyaret ettik. Bakan beyle görüştük. Akçaabat’ta yapılacak olan kaymakamlık binasının konusunu hemen açtım kendisine. Bakan bey de hemen yatırım daire başkanını aradı ve ‘Akçaabat’ın kaymakamlık binasını yaptın mı?’ dedi ona.  Şimdi bir görsel hazırladık. 4 kat olarak yapıyoruz. 1 buçuk metre eski binayı yukarı geçiyor. Şimdi bunu onaylatıp en kısa zamanda yapacağız. Kütüphane yapılıyor. Tapu ve kadastro müdürlüğü binası yıkılacak. Oraya kaymakamlığın ek binası yapılacak.  Kaymakamlık binası hemen kütüphanenin orası, kaymakamlık yeni bina, eski bina ve eski hastanenin olduğu o kısım güzel bir çehreye kavuşacak.” dedi.

ORTAKÖY GRUP İÇME SUYU PROJESİ

Altıntepe, yazın kırsal mahallelerde yaşayanların su sıkıntısı çektiğini dile getirerek, bu sıkıntıların 13 mahalleyi kapsayacak olan grup içme suyu projesiyle ortadan kalkacağını kaydetti. Altıntepe, “Aydınköy, Çilekli, Karaçayır, Adacık, Darıca, Çamlıca, Meşeli, Kaleönü, Ortaköy, Yeşiltepe, Bozdoğan, Zaferli, Gümüşlü’yü kapsayan ‘Ortaköy Grup İçme Suyu’ projesi var.  Bunun proje depoları, gözleri yapıldı. Hatları, şebekesi yapılacak. Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ üzerinden 33 trilyon maliyetle bu projeyi yapacaktı, Bu kadar da İller Bankasından kredi kullanması gerekiyordu. Adnan Günnar vekilimizle genel müdüre kadar gittik ve inşallah 2020’de bunun kazması vurulacak, nisan mayıs sonrası bunu ihale edeceğiz. Su sorunu ortadan kalkacak.” şeklinde konuştu.

SİMBA GÖLETİ PROJESİ

Altıntepe, “Akçaabat Yolbaşı, Derecik, Oğulkaya, Uçarsu, Yıldızlı, Söğütlü mahallelerini kapsayan bir Simba göletimiz vardı. Bunun da ihalesi yapılmıştı ancak ödenek sıkıntısından dolayı müteahhit başlayamıyordu. Buna da bir para aktarılarak ilkbahardan sonra başlayacak. Bu çalışmalarında ödemesini aktarımını yaptık.” dedi.

KAVAKLI’DA BULUNAN VAKIF BİNASI

İlçenin Kavaklı mahallesinde atıl bir vaziyette duran kaymakamlığa ait vakıf binasını da değerlendireceklerini kaydeden Altıntepe, “Akçaabat’ın Kavaklı mahallesinde kaymakamlığına ait bir vakıf binası vardı. Burayı da vakıftan gençlik spora kira karşılığı vereceğiz. Gençlerin sporunu yapıp eğlenebileceği bir yer haline getirmeyi düşünüyoruz. Halk eğitim yapılacaktı orada ama yapamadık onu. Hatta bunun yazısı sosyal yardımlar genel müdürlüğüne yazıldı. Bu yazıyı takip ettik. Yazısını öyle yazdırıyoruz. Orada, o bölgede yaşayan gençler, herkes oraya gidecek güzel bir gençlik merkezi yapacağız.” şeklinde konuştu.

AKÇAABAT HALK EĞİTİM BİNASI

Akçaabat’ın Söğütlü mahallesinde bulunan Halk Eğitim merkezinin yeni bir binaya kavuşması için çalışmalarını sürdüreceklerini kaydeden Altıntepe, “Akçaabat halk eğitim binası, Yaylacık mahallesinde İMKB Anadolu lisesinin yanında okula ek ilave binası olarak projelendiriyoruz. Ondan sonra da hayat boyu öğrenim yanı halk eğitim merkezine devrini yapacağız. Bunu takip ediyoruz.  Bizim bu halk eğitim merkezi tamamen bu okulların dışında kendine has bir binası olsun diye uğraşıyoruz.” açıklamasında bulundu.

AKÇAABAT SGK BİNASI

Altıntepe, “Akçaabat’ta SGK binası Söğütlü’ye taşındı. Şimdi o binanın yanında bulunan SGK’ya ait alanda bina yapacağız. Akçaabat’taki imarda da projeleri imzalandı. SGK binası inşaatını yatırım daire başkanlığı inşallah 4. ayda ihalesini yapacak. Oradaki binanın da yapımına başlayacağız.” dedi.

ADLİYE BİNASI

İlçeye kazandırılması planlanan adliye binasıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Altıntepe, “Adliye, Of ve Vakfıkebir’de kamulaştırma sorunu olduğundan dolayı araklı ve Akçaabat’ı öne aldılar.2020’nin programına yetiştirmeye çalışıyoruz.” dedi.

ŞİNİK ORGANİZEYE TRAFO MERKEZİ

Akçaabat’ta yaşanan elektrik problemlerine de değinen Altıntepe, bu sorunun 2022 de çözüme kavuşacağını kaydederek, “Ankara’ya Enerji Bakanlığına gittik, bakan beyle görüştük. Durumu kendisine izah ettim. ‘Akçaabat’ta elektriğin 5 yılı garanti değil, biz bu elektrik sorununu çözmeliyiz’ Şinik OSB’de bir trafo merkezi kuracağız. Oradan Şinik organizeye elektrik vereceğiz, oradan da Akçaabat’ın şehrini bu trafodan destekleyeceğiz. Epey bir zamandır takip ediyoruz. Son gidişimizde ‘Bunu 2022’de yapalım’ dediler. Akçaabat’a 100 trilyonluk trafo merkezi hayırlı uğurlu olsun. Akçaabat’ın enerji sorununu çözüyoruz. 100 trilyonluk trafoyu hemen organizenin oraya 2022’de kazandıracağız.” şeklinde konuştu.

KAMULAŞTIRMA VE KAVŞAK DÜZENLEMESİ

Altıntepe, “Söğütlü Pulathene Bulvarı üzerindeki TOKİ yolu kavşağı var. Bu yola 17 milyon kamulaştırma ödeneği lazımdı. Karayolları Genel Müdürümüz Abdulkadir beye son gitmemizde dedik ki ‘Bu Söğütlü Pulathane Bulvarı için 17 milyon bize lazım.’ Sağolsun Martın sonunda orasının parasını gönderecek Söğütlü’deki kamulaştırma ve kavşağın düzenlemesi yapılacak.” dedi.

KARAYOLLARI YOL AĞI GENİŞLEYECEK

Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu ile yaptığı görüşmeyi bazı yolların Karayolu ağına alınmasını sağladıklarını dile getiren Altıntepe,  “Bunlardan bir tanesi Derecik’ten giden Akçaköy, Uçarsu, Simba,Sırt, Büyükoba Kayabaşı, Kayabaşından Düzköy güzergahı. Bakıldığında çok uzun bir kilometre. Sonra Şinik Organize, Acısu, Balıklı, Hıdırnebi ve şu anda mevcut Hıdırnebiye giden Kuruçam yolunu önerdik. Bu yollardan bir tanesini de Karayolları ağına alarak Akçaabat’a kazandırıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

HASTANE VE SÖĞÜTLÜ KAVŞAĞI

Akçaabat’ın kanayan yarası haline gelen kavşaklar meselesinde öz eleştiri yaparak çözüm üretemediklerini ifade eden Altıntepe, “Haçkalı baba kavşağına giremedik. Neden giremedik diye derseniz, netleştiremedik aslında. Haçkalı baba kavşağını çözmek istesek var ya Haçkalı Baba Kavşağını karayollarından tecrübeli mühendislerle akıllı kavşak veya az bir kamulaştırmayla çözebilirdik. İşe tam anlamıyla çözüm üretmek için çalışmadık.” Şeklinde konuştu. 

Altıntepe son olarak, “Her ne olursa olsun Akçaabat’ta birlik olmasından yanayım. Çünkü hiç kimse kavgalı eve kız vermez. İlçe başkanı da belediye başkanı da Akçaabat’ta yönetim sorumluluğu bizdeyse doğmamış çocukların geleceğine yön veriyorsak, bizim uhdemizdeyse bu iş o nedenle kavga etmek hiç kimseye kar getirmez. Akçaabat’a gelecek olan bütün projeleri beraber takip edeceğiz.” Dedi.

akcaabat-ak-parti-toplantisi-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler