Altın Madalya Akçaabat'ta

Altın Madalya Akçaabat'ta

Altın Madalya Akçaabat'ta

27-28 Nisan 2019 tarihlerinde 19 Mayıs 1919'un 100. Yılı kapsamında Samsun Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Salonu'nda düzenlenen Master Of Cake Samsun 3. Uluslararası Pastacılık ve Çikolata Festivali'nin açılışı Samsun Valisi Sayın Osman Kaymak tarafından gerçekleştirildi.

Master Of Cake Samsun markası adı altında 19 Mayıs 1919’un 100. Yılı kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen Master Of Cake Samsun 3. Uluslararası Pasta, Çikolata Festivali ve Pasta Yarışmasında Azerbaycanlı pastacı Sanan Pashayev tarafından Samsun’un simgesi bronz Atatürk Anıtı’nın yenilenebilir çikolatadan yapılmış bir benzeri 500 kg. yenilenebilir çikolatayla yapılarak sergilendi. Yirmi beşe yakın uluslararası platformda ve Türkiye’de çok başarılı şeflerin katıldığı yarışmada yerli ve yabancı 500'ü aşkın pastacının eserleri görücüye çıktı.

Festival kapsamında yapılan yarışmaya Türkiye, Azerbaycan, KKTC, Hırvatistan, Sırbistan, Slovenya ve Nijerya’dan 150 yarışmacı yaptıkları 120 eserle katıldı.

ds-001.jpg

Yarışmaya Yöresel Lezzetler Kategorisinden Trabzon “Akçaabat” Pazılı Burması -ve Pasta Tasarım-Kek Kategorisinden Karamelli Yanardağ Keki ile katılan Akçaabat Halk Eğitimi Merkezi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Pastacılık, Tatlıcılık ve Şekerlemecilik Dalı Usta Öğreticisi Kifayet KARAAĞAÇLI, katıldığı bu iki farklı kategoride 3.MASTER OF CAKE SAMSUN 2019 FESTİVAL BİRİNCİSİ, ve BEST IN SHOW’un galibi olarak 2 altın madalya, Büyük Kupa ve 7 000 TL’lik para ödülünü Samsun Valisi Sayın Osman KAYMAK Bey’in elinden aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler