Almanya'da Karadeniz Rüzgarı

Almanya'da Karadeniz Rüzgarı

Trabzon havası kardeş şehir Dortmund’da esmeye başladı

Trabzon havası kardeş şehir Dortmund’da esmeye başladı

Almanya’nın Dortmund Kenti’nde ‘Her yönüyle Trabzon etkinlikleri’ dün muhteşem bir törenle başladı.

28 Şubat'a kadar devam edecek etkinliğin açılışına, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, AK Parti Trabzon milletvekilleri Muhammet Balta, Ayşe Sula Köseoğlu, Adnan Günnar, Salih Cora, CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Türkiye'nin Essen Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa, Trabzon Vakfı Başkanı Bilgin Aygül, Avrupa Trabzon Dernekleri Federasyonu Başkanı Salih Altınışık, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Ticaret Borsası Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım ile Trabzon ilçe belediye başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Trabzon’dan 80’in üzerinde firmanın katıldığı etkinliklere 15 belediye 17 basın kuruluşu ve 10”un üzerinde sivil toplum kuruluşu katıldı. Etkinliklerin ilk gününde Karadeniz müziği, kemençe ve horon eksik olmadı. Almanya’nın yanı sıra Hollanda ve Fransa’dan etkinliğe katılmak üzere Dortmund’a gelenlere, fındık ve çay ikram edildi. Yöresel kıyafet ve ürünlerin yer aldığı etkinlikler, hafta sonuna kadar devam edecek.

Westfalenhallen Fuar Alanı'nda ‘Trabzon'u Dortmund'da Yaşa' sloganıyla başlayan ve 5 gün sürecek olan etkinliklerin açılış töreninde protokol sıralarından Galatasaray Trabzonspor maçının hakemi Deniz Ateş Bitnel'e gönderme yapıldı. Hakeme kırmızı kart gösteren Salih Dursun'a destek olan protokol sıralarında yer alan sivil toplum örgütü temsilcileri ve milletvekilleri açılışın ilk dakikasında kırmızı kartlar çıkardılar ve hep birlikte havaya kaldırdılar.

 

fotogaleri.gif

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler