Alacahan Turizmin Uğrak Noktası Olacak,

Alacahan Turizmin Uğrak Noktası Olacak,

Alacahan Turizmin Uğrak Noktası Olacak. Yöresel Kültürümüzün Tanıtılmasında Önemli Fonksiyon Görecek

 

Halk Eğitim Merkezi ve Olgunlaşma Enstitüsü Tarafından Düzenlenen Kursların Açılışı Vali Öz’ün Katılımıyla Gerçekleştirildi

Yaklaşık 4 milyon liraya mal edilerek restore edilen tarihi Alacahan üreten kadınlar için umut olmaya devam ediyor. Halk Eğitim Merkezi ile Olgunlaşma Enstitüsü’nün ortaklaşa yürüttüğü çalışmalar kapsamında oluşturulan kursların açılışı yapıldı. Açılışa Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, ilgili kurum müdürleri ile çok sayıda kişi katıldı.

Telkari, kazaziye, hasır örücülüğü, sepetçilik, yorgancılık, bakır işlemeciği, tahta kaşık, tezhip, nakış, ebru, tel kırma gibi el sanatlarının yaşatılmasını amaçlayan kursun açılışında bir konuşma yapan Vali Öz, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramında Cumhuriyetin kadınlarımıza getirdiği güzellikleri ortaya koymak için kadınlarımızın istihdam geliştirme merkezi ile bu birimi donatmak istedik. Alacahan yıllarca atıl kalmıştı. Bir önceki valimizin bu mekanın kamulaştırılarak ihya edilmesinde büyük emeği var. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Burası yaklaşık 4 milyon liraya mal oldu. Alacahan’ın tarihindeki amacına uygun hizmet edeceğine inanıyoruz.

 Olgunlaşma Enstitümüz, Halk Eğitim Merkezimiz, Kültür Turizm Müdürlüğümüz ve Tarım Müdürlüğümüzün ortak çalışmasıyla burayı kadınlarımız için hem istihdam, hem de eğitim merkezi haline getirdik.

 Ayrıca burasının son yıllarda ilimizde gelişen turizmin önemli bir uğrak noktası ve yeni bir destinasyonu olsun istiyoruz. Yöresel kültürümüzü ön plana çıkaracak olan bu mekana ilgi bizleri memnun ediyor. Trabzon’un yüzü olacak olan bu mekanın ihya edilerek hizmete sunulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Alacahan’da yapılan etkinlik için emeği geçenlere şükranlarını sunan Başkan Gümrükçüoğlu da, “Bu tarihi mekanını nasıl işleyeceğinin kurgulanması noktasında çok iyi bir inceleme ve araştırma yapıldı. Trabzon’un geleneksel el sanatlarını burada yaşatılması için tüm paydaşlar çok güzel bir birliktelik ortaya koydu. Çok güzel bir kurgulama ile birlikte burada, kültüre ve sanata hizmet ediliyor ki artık turistik turlar da burayı bir uğrak yeri olarak belirleyeceklerini ifade ettiler” diye konuştu.

Alacahan’da açılan yöresel el sanatları kurslarının Trabzon’un tanıtımına da çok önemli katkılar sağlayacağını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Trabzon 4 bin yıllık kültürünü taşıyabilir ve anlatabilirsek turizmin, sanatın ve kültürün Türkiye merkezlerinden biri olmayı sürdürebilmiş, gerçekleştirebilmiş olacaktır. Bu konuda hanım kardeşlerimize çok güveniyorum. Ayrıca buranın yapımında bir önceki valimiz rahmetli Dr. Recep Kızılcık’ın da büyük gayretleri oldu. Kendisini rahmetle anıyor, mekanı cennet olsun diyorum” diye konuştu.

 Konuşmaların ardından açılış Vali Öz’ün eşi Rukiye Öz, Gümrükçüoğlu’nun eşi Fatma Gümrükçüoğlu, Garnizon Komutanının eşi Aynur Kocaoğlu, Başsavcı’nın eşi Nuray Akçıl ve Ortahisar Kaymakamının eşi Ayşe Şirinoğlu tarafından yapıldı. Vali ve beraberindekiler Alacahan’daki kursları tek tek gezerek kursiyerlere başarılar diledi. Olgunlaşma Enstitüsü öğrencilerinin hazırladığı defile gösterisi de katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.

alacahan1.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler