Akgün'den Terör Açıklaması

Akgün'den Terör Açıklaması

Akgün'den Terör Olaylarına Kınama ve Vatandaşa İtidal Çağrısı

AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Emre Akgün, son dönemde yaşanan terör saldırılarını kınayan mesaj yayımladı.

Terörün her nereden gelirse gelsin insanlık dışı bir eylem olduğunu belirten Başkan Akgün şunları söyledi:

“Son günlerde PKK tarafından yapılan alçak saldırıların üzüntüsünü milletçe yaşıyoruz. Terörün dili, dini, ırkı yoktur. Tüm kahraman şehitlerimizin ve saldırı sonrası yaralanan askerler ve polislerimizin acısını yürekten paylaşıyoruz.

Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü, huzur ve istikrarını bozmaya yönelik yapılan hain terör saldırılarını bir kez daha kınıyor, terörün kirli emellerini gerçekleştirmesinde destek veren tüm iç ve dış güçleri lanetliyoruz.  Ne yazık ki bu olayı da fırsat olarak görenler kısa zamanda kafalarının arkasında gizledikleri tüm kirli emelleri ortaya döktüler. İçerideki piyonları vasıtasıyla kara propaganda başlatarak devletimizin yetkili makamlarına saldırmaya başladılar. Bu süreçte de, her zaman olduğu gibi Aziz milletimizin sağduyusunu koruyacağına canı gönülden inanıyoruz. Aramıza fitne sokmak isteyenlere milletimiz tarihten bugüne kadar sürdürdüğü birlik ve beraberlik ve kardeşliği ile cevap verecektir” dedi.

Akgün Açıklamasında," Teröre tepki verirken şiddete hayır demek, sükunet ve itidal ile birlik beraberliğimizi ve ülkemizi korumak ve bizi düşürmek istedikleri tuzağa düşmemek zorundayız. Gün sağduyu, ve itidal günüdür. Bu aziz vatanda güçlüklerle, ağır bedeller ödeyerek tesis edilen huzurlu ve güvenli yaşama sahip çıkma günüdür. Verilen mücadele toprak bütünlüğümüze ve can güvenliğimize kastetmiş teröriste ve her türlü teröre karşıdır. En temel vatandaşlık haklarından birisi olan gösteri ve protesto hakkınızı art niyetli kişilerin tahriklerine kapılıp, provokasyonlarına aldanıp mala ve daha kötüsü cana kast noktasına getirmeyelim. Bu hassas ve üzücü süreçte sağduyu ve metanet vazgeçilmezimiz olmalıdır. Aksi söz konusu olur ise terör, gerçek amacına ulaşma yolunda sahip olduğumuz güçlü kardeşlik bağlarımızı zedelemiş, et ve tırnak olan kardeşler arasına fitne sokmayı başarmış olacaktır. Unutulmamalıdır ki terörün ve destekçilerinin cezasını hukuka uygun olarak devletimiz, güvenlik güçlerimiz ve yargı verecektir. Terörü hep birlikte inançla, sabırla ve azimle yeneceğiz. Bu millet de bu devlet de buna muktedirdir. Bu duygu ve düşüncelerle kahraman şehitlerimizin ailelerine, yakınlarına, milletimize, Türk Silahlı Kuvvetlerimize, emniyet teşkilatımıza başsağlığı, sabırlar ve metanet dilerim.” Dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler