Akgün'den Çok Önemli Açıklamalar

Akgün'den Çok Önemli Açıklamalar

Akgün'den Çok Önemli Açıklamalar

Adalet ve Kalkınma Partisi Akçaabat İlçe Başkanı Akçaabat İlçe Başkanı Emre Akgün, Akçaabat’ta yapılan çalışmalar ile ilgili Akçaabathaber.com’a özel açıklamalarda bulundu. Akçaabat’a yatırım gelebilmesi için Ankara’da ciddi çalışmalar yapıldığını ifade eden Akgün, sonuca ulaşmada yerelde bir dizi sıkıntı yaşadıklarını da ifade etti.

MİLLETE SÖZÜMÜZ VAR, ÜNİVERSİTE KURULACAK…

 Trabzon’un gündeminden düşmeyen 2. Devlet Üniversitesi için son aşamaya gelindiğini ifade eden Akgün “Seçim döneminde gerek biz, gerek Sayın Bakanımız Süleyman Soylu ve Sayın Başbakanımız Akçaabat’a ve millete söz verdik. Dolayısıyla verdiğimiz bu sözü yerine getirmek için çalışıyoruz. Çok önemli mesafe alındı ve son aşamaya gelindi. 2. Devlet Üniversitesi için Sayın bakanımız Süleyman Soylu başta olmak üzere emeği geçen milletvekillerimize, bürokratlarımıza teşekkür ediyoruz. Akçaabat sosyo ekonomik yapısı ile üniversiteyi çoktan hak etmiştir. İnşallah bunu AK Parti gerçekleştirecektir” dedi.

ADLİYE SARAYI CEZAEVİ YERİNE…

Akçaabat’ın yıllardır süre gelen eksiklerinden birisi olan Adalet Sarayı için artık geri sayıma başlandığını açıklayan Akgün “Akçaabat Adliye Sarayı Akçaabat’a yakışmıyor. Bu her dönem dile getirildi. Fakat en önemli sorunumuz arsa sorunu olarak karşımıza çıktı. Darıca’da bulunan cezaevi kısa bir süre sonra boşaltılarak Beşikdüzü’ne taşınacak. Yaklaşık 5 dönüm bu araziye sahip bu alanda Akçaabat’a yakışır bir adalet sarayı yapılacak. Bu proje 2017 yatırım programına alındı” dedi.

 

HÜKÜMET KONAĞI YAPILACAK

Akçaabat’ın hükümet binasına da ihtiyaç duyulduğunu ve bu yönde de çalışmalar yaptıklarını ifade eden İlçe Başkanı Emre Akgün, “Akçaabat Hükümet binası için bir dizi görüşmeler yaptık. Proje ile ilgili sorun yok. Burada kaymakamlık binasının yanında bulunan belediyeye ait alanın değiştirilerek hükümet binası yeri olarak planlanması gerekiyor. Sonrasında hızlı bir şekilde sonuca gideceğiz ve Akçaabat’a bir hükümet binası kazandırmış olacağız” dedi.

SGK İLE ANLAŞMA BEKLİYORUZ.

Son dönemde büyük Akçaabat dışındaki büyük ilçelerde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)  binası yapıldığını ve Akçaabat için projesinin bile hazır olduğunu belirten Emre Akgün “Sosyal Güvenlik binası yapımı için arsa en önemli sorun. Söğütlü’de bulunan Akçaabat Belediyesi’ne ait bir arsayı SGK almaya karar verdi. Bunda o zaman Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı olan Süleyman Soylu’nun büyük desteği vardı. Fakat SGK ile Akçaabat Belediyesi arsa ücreti konusunda anlaşma sağlayamadı ve bu proje beklemeye alındı. Arsa sorununu karşılıklı anlaşarak halledebilirsek SGK binasına hemen başlanacak. Biz anlaşmalarını bekliyoruz” dedi.

SERA GÖLÜ YOLU TURİZM

Turizmin Akçaabat için önemli olduğunun altını çizen ve Yıldızlı, Derecik ve Sera Gölü yolunun 2. Etap ihalesinin yapıldığını açıklayan Akgün “Turizm bu bölgenin en önemli gelir kaynağı haline geldi. Bu nedenle turizme verilen önemi daha da artırmalı, bu yönde kafa yormalıyız. Turizm denince akla gelenYıldızlı-Derecik ve Sera Gölü  yolunun 2. Etap için ihalesi yapıldı. İlgili firma şantiye kurma çalışmalarını yapıyor. Burada Milli Parklar ile koordineli çalışılacak gölün hemen yanından geçen yol genişletilmiş olacak. Ayrıca Akçaabat’ta DSİ birkaç tane bent yaparak suni göl ve tesisler yapacak. Bunlardan bir tanesi Akpınar Simba yaylasında yapılacak. Bu göl ile bölgede önemli bir dağ turizmi hareketliliği olacağını düşünüyoruz” dedi.

MOBESE AKÇAABAT’A YAPILACAK.

Akçaabat’ın önemli eksiklerinden birisi olan MOBESE (MOBil Elektronik Sistem Entegrasyonu) için Temmuz ayında karar alınacağını ancak darbe girişimi sonrasında bunun gerçekleşmediğini ifade eden Akgün “Akçaabat Emniyet Müdürlüğü’nün ihtiyacı olan Mobese ve araç ile ilgili Ankara’da görüşmeler yaptık. 3 adet araç hemen gönderildi. Fakat MOBESE 15 Temmuz darbe girişimi olunca aksadı. Fakat bize söz verildi Türkiye’de yapılacak ilk çalışmada Akçaabat’ta yer alacak. Bunun takipçisiyiz ve Akçaabat  MOBESE’ye kavuşacak” dedi.

TEKEL BİNASI EKONOMİYE DAHİL EDİLMESİ

Eski Tekel binasının muhakkak ekonomiye kazandırılması gerektiğini ifade eden Emre Akgün “Tekel binası şuan için atıl durumda. Geçmişte iyi niyetle bir işletmeye belli şartlarda verildi fakat istenilen sonuç alınamadı. Bu tesisi ekonominin içine dahil etmeliyiz. Ya belediye kendi otel olarak işletmeli ya da bir işletmeciye devretmeli. Bir şekilde değerlendirilmelidir. Bu şekilde bekletilmesi ekonomik kayıptır. Fakat sanırım ilgili kiracı ile belediyenin adli bir süreci var. Bunun da dikkate alınması gerekir” dedi.

SÖĞÜTLÜ’YE YENİ OKUL

Eğitim öğretime AK Parti’nin her zaman öncelik verdiğini ve eğitim yatırımlarının devam ettiğini ifade eden Akgün “Söğütlü’de Turizm Otelcilik Lisesi’nin yanında bir ilkokul inşaatı sürüyor. Bunun yanında Söğütlü’ye bir ortaokul projesi onaylandı. Kısa süre içerisinde inşaata başlanılması bekleniyor. Yine Söğütlü’nün Esentepe mahallesinde modern bir okul yaptık. Burası Fen Lisesi olacak. Akçaabat Fen Lisesi’nin buraya taşınmasını bekliyoruz. Şu anki Şehit Gökhan Uzun Fen Lisesi ise İmam Hatip Lisesi olacak. Okul inşaatının yansıra okulların ihtiyaçlarını da giderme gayreti içerisindeyiz. Son Ankara ziyaretimizde Akçaabat Mesleki Teknik Anadolu Lisemizin ihtiyacı olan CNC makinesi için 200 bin liralık ödenek çıkarttık. Yine Şehit Gökhan Uzun Fen Lisesi’ne bir minibüs temin ettik” dedi.

akcaabathaber.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler