Akgün "Kınıyorum"

Akgün "Kınıyorum"

Akgün "Kınıyorum"

16 Nisan'da yapılacak olan refernadum öncesine Akçaabat'ta AK Parti ile CHP Arasında tartışma başladı.

CHP Akçaabat İlçe Başkanı Musa Hacıoğlu'^nun yapmış olduğu açıklamalara cevap veren AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Emre Akgün, yapılan açıklamaları kınadığını ifade etti.

Akgün'n yapmış olduğu basın açıklamasını aynen yayınlıyoruz.

 

Sayın CHP İlçe Başkanı, 16 Nisan halk oylamasının bir rejim değişikliği olduğunu, bir parti devleti oluşturulmak istendiği şeklindeki açıklamalarını üzüntüyle karşılamış olduğumu belirtmek isterim.

Sayın İlçe Başkanının bu tarz açıklamalarla halkı yanlış bilgilendirmeye çalışmasını esefle kınıyorum ve sormak istiyorum kendilerine: CHP’nin ve devletimizin kurucusu Atatürk hem devlet başkanı hem parti başkanlığını yapmış, İsmet İnönü de aynı yönetim tarzıyla yönetmiş birisi olarak kendi partililerinden başkasına hak tanımayan bir yönetim mi sergilemiş?

Ayrıca Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bugüne kadar yapmış olduğu icraatlarının hangisinde bu ülke vatandaşlarına ayrımcılık yapmış, hangi karar ve uygulamalarında partililerinden başkasının hakkını gasp edecek bir uygulaması vardır? Sayın İlçe Başkanının, halk oylamasında halkımızın kararına sunacağımız hangi maddelerden bu fikirlere kapıldıklarını anlamak mümkün değil!

Mevcut yasalarımızda Cumhurbaşkanının sadece vatana ihanet suçlamasıyla yargılanabileceği mevcutken yeni sistem değişikliğinde görevi sürecinde almış olduğu her kararı ve gerçekleştirdiği uygulamasından yargılanabilecek olmasını, seçilen Cumhurbaşkanının görev süresinin 2 seçim dönemi ile sınırlandırılmasını diktatörlük olarak tanımlayan bir düşüncenin böyle bir açıklama yapmış olması tabii ki doğaldır, ancak anlamak mümkün değildir.

Ayrıca vatandaşlarımıza şunu da belirtmek isterim. Yapılan sitem değişikliğinde 18 yaşında seçme hakkı olan gençlerimizin seçilme hakkına kavuşmasının sakıncaları nelerdir? Bundan korkacak neyimiz var? Vatan için şehit olan, geleceğimizi emanet ettiğimiz gençlerimizden korkuları ne, anlamak imkânsız!

CHP vekili olan Mustafa Balbay’ın Deniz Baykal’ın genel başkanlığı döneminde Cumhuriyet gazetesinde yayınlanmış köşesinde CHP’nin iki korkusu olduğunu yazıyor. Bir, % 25’in üzerine çıkarak iktidar olmak, diğeri % 10 barajının altına düşerek Meclis’e girememek. Bu zihniyete sahip bir üst yönetimi olan partinin, 16 Nisan’da “EVET” çıkmasından korkusu olması normal… İktidar olma düşüncesinde olmayan bir partinin Genel Başkanı ve üst düzey yöneticilerinin “hayır” için var gücüyle çalışması da normal.

Bu reflekslerine en önemli etken; sistem değişikliğinin gerçekleşmesi durumunda, yerlerine gerçekten ülkeyi yönetmeye talip kişilerin gelecek olması, bu durumun da kâbusları olarak kendi diktatörlüklerinin son bulacak olması korkusuyla  (11 seçim kaybedip halen görevinde duran) hareket etmelerinden başka bir şey değildir.

Bu sistemde halk kendini yönetecek kişiyi kendisi seçeceğinden ülkemizde siyasi istikrarı sağlayan bir yapı oluşacağı, her ne şekilde olursa olsun tek partinin iktidara gelecek olması gerçeği ortada dururken halkımızın gerçekdışı siyaset ve söylemlere kulaklarını, gözlerini ve kalplerini kapatacakları inancımızla saygılarımı sunarım.

Emre AKGÜN
AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Siyaset