Akçatepe Yolu Çile Dolu

Akçatepe Yolu Çile Dolu

Akçatepe Yolu Çile Dolu

TURİSTİK REZALET

 

Akçaabat’ın turizm alanında en gözde tesislerinden biri olan Sivriburun Tepesi’ndeki Akçatepe Tesisleri’ne ulaşım sağlayan yol, bırakın bir turistik tesis yolunu bir köy yoluna bile yakışmayacak standartlarda.

 

OTOBÜSLER ULAŞAMIYOR

Ziyaretçilere, dağ turizmine yönelik alternatifler sunan, temiz havası ve doğasıyla bütünleşen güzelliklerin yanı sıra balık ve köfte ağırlıklı mutfak kültürüyle kısa sürede yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelen Akçatepe’ye bugünlerde ulaşmak “deveye hendek atlatmak” kadar zor bir iş oldu.

 

KÖSTEBEK YUVASI GİBİ

Akçaabat’ın şehir merkezine 8 kilometre mesafedeki Akçatepe’nin adeta köstebek yuvasına dönmüş yolları, turizm firmalarının otobüslerinin tesislere ulaşmasına engel teşkil ederken, standardı düşük olan bu yolda TİSKİ tarafından yapılan kazının ardından asfaltlama yapılmaması da tesis için turizm sezonunu neredeyse başlatmadan bitirdi.

 

1 YILDIR DURUM AYNI

Yaklaşık 1 yıldan beri yaşanan mevcut olumsuzluğun bertaraf edilmesi için tesis işletmecilerinin Büyükşehir Belediyesi’ne yaptığı müracaatların tümü karşılıksız kalırken; bu alana 100 odalı bir dağ oteli yapmak için hazırlıkları sürdüren Akçaabat Belediyesi’nin de konuyu takip etmemesi üzüntü yaratıyor.

 

RAĞBET AZALIYOR

Mevcut ulaşımın meşakkatli olması nedeniyle günübirlik seyahatlerin de azalmasının sıkıntısını yaşayan işletmeciler, Akçaabat Turizm Master Planı’nın ilk ayağı olan tesislerine gösterilen bu ilgisizliğin daha sonraki tesislerin pazarlanmasında da olumsuzluklar yaratacağını belirterek, asfalt seferberliği ilan ettiğini söyleyen yerel yönetimin bu yola ne zaman ilgi göstereceğini merakla beklediklerini ifade ettiler.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler