Akçaköy'lüler Buluştu

Akçaköy'lüler Buluştu

Akçaköy Kültür Dayanışma Kalkındırma Derneği’nin tarafından organize edilen “Akçaköy Gecesi” Trabzon Konak Düğün Salonu’nda yapıldı.

Akçaköy Kültür Dayanışma Kalkındırma Derneği’nin tarafından organize edilen “Akçaköy Gecesi” Trabzon Konak Düğün Salonu’nda yapıldı. 22 Mart Cumartesi günü gerçekleştirilen buluşmada ev sahipliğini Dernek Başkanı Doç. Dr. kemal Üçüncü yaparken, geceye başta Akçaköy Belediye başkanı Ferit Öztürk olmak üzere çok sayıda Akçaköylü katıldı.
İlk Akçaköylüler gecesinin bu derneğin kuruluşunu gerçekleştirmek için 26 Mayıs 1990 tarihinde düzenlendiğini, derneğin ise 11 Mart 1999 günü kurulduğunu hatırlatan Dernek Başkanı Kemal Üçüncü, kuruluştan 9 yıl sonra düzenledikleri bu ikinci buluşmayı geleneksel hale getireceklerini ifade etti.
Yaptığı selâmlama konuşmasında organizasyonun sadece Akçaköy’e hitap eden bir etkinlik olmayacağını da vurgulayan Üçüncü, “Evrenselliğin bir simgesi olan Akçaköy’ün derneği olarak bizim de değişik yörelerden üyelerimiz var. Biz tüm üyelerimiz ve Akçaköylüler arasında kaynaşmayı sağlamak istiyoruz. Sorumluluklarımızı, kararlı, inançlı, cesur ve girişimci ruhla, sevgi, saygı ve hoşgörü ölçülerinde, paylaşımcı ve katılımcı anlayış ve umutla yerine getirebilirsek, başarıya ulaşmamıza hiçbir şey engel olamayacaktır.” dedi.
Bu tür etkinliklerin dayanışma ve kaynaşmayı arttırması itibariyle büyük önemi olduğunu belirten Akçaköy belediye Başkanı Ferit Öztürk ise, organizasyonun her yıl tekrarlanması için üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye hazır olduklarını söyledi. Öztürk, “Böyle büyük bir beldeye sahip çıkmamız lazım. Bu da ancak el ele vermemiz durumunda başarılabilir” diye konuştu.
Gecede 14 yıl Akçaköy’de Lise Müdürlüğü yapmış ve bu süre içerisinde Hukuk Fakültesi’ni dışardan bitirerek avukat olmayı başarmış olan İbrahim Keskin de bir konuşma yaptı. Kendisini bir Akçaköylü gibi hissettiğini belirten Keskin, Akçaköylüler tarafından uzun süre alkışlandı.
Gecenin finalinde kemençe sanatçısı eşliğinde horon tepen Akçaköylüler, gönüllerince bir gece geçirmenin yanı sıra, elde edilen gelirle Akçaköy’e katkı sağlamanın da mutluluğunu yaşadılar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler