Akçakale'de Tatbikat Vardı

Akçakale'de Tatbikat Vardı

Trabzon Liman Başkanlığınca Bugün Akçakale Balıkçı Barınağında Bir Tatbikat Gerçekleştirildi

Trabzon Liman Başkanlığınca bugün Akçakale Balıkçı Barınağında bir tatbikat gerçekleştirildi

Gerçekleştirilen tatbikata Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Özkan Poyraz, Genel Müdürü Mehdi Gönülalçak, Liman Başkanı İhsan Gümrükçü, Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel’in yanı sıra ilgili kurum kuruluş temsilcileri ile doğu Karadenizde faaliyet gösterecek balıkçıların katıldı.

akcakale-001.jpg

Tatbikat töreninde bir konuşma yapan Vali Öz, “Bölgemiz ve ülkemiz için önemli bir sektör olan balıkçılık son yıllarda büyük bir gelişme kaydediyor. Hem makine ikmal, hem duyarlılık başta olmak üzere eğitimiyle, denetimiyle, farkındalığı ile bilinçlenme anlamında önemli bir mesafe kat ettik. Ancak bu konuda hala yapmamız gereken çalışmalar var.  Avlanmayla ilgili kuralları ve uygulamaları hep birlikte takip etmek ve bir bakıma kendi kendimizi denetleyerek bu sistemin sürdürülebilirliliğini temin etmek istiyoruz. Bu alanda ciddi bir duyarlılığın ve farkındalığın olduğunu görüyoruz.İşin bir diğer boyutu da güvenliktir. Mevzuat, kanun, yönetmelik ve diğer düzenlemelere uygun olarak çalışmalarımızı yürütmeliyiz.Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız, Liman Başkanlığımız, Sahil Güvenlik Komutanlığımız ve ilgili birimlerimiz bu yönde işbirliği içinde çalışarak yapılan çalışmaları inceleyip değerlendiriyorlar.Denizcilik kuralları trafikteki gibi uzun tecrübeler sonucunda oluşturulmuştur. Burada konulan kurallar hepimizin güvenliği içindir. Bu tatbikat bize fiili uygulamada yol gösterici olacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Özkan Poyraz da, “Bakanlık olarak balıkçılık sektörü ile uğraşan balıkçılarımızın teknelerini, gemi adamlarının niteliklerini, balıkçı barınaklarının yapılmasını üstlenmiş bir kamu idaresi olarak görev yapıyoruz. Bu faaliyetlerin emniyet içinde yürütülmesine ihtiyaç var. Bu açıdan bugün yapılan tatbikat bizim açımızdan da çok büyük önem arz ediyor. Balıkçı gemilerine ve onun personeline yönelik yapılan bu tatbikatla maksimum fayda sağlayacağımızı düşünüyorum” dedi.

Liman Başkanı İhsan Gümrükçü, balıkçılık sektörünün yoğun işgücü gerektiren bir sektör olduğunu ifade ederek, “Bu tatbikata bir ay boyunca hazırlandık. Temenninim olumsuzluğun yaşanmamasıdır. Ama yaşanacak olan en küçük bir olumsuzlukta neler yapılması gerektiğini iyi bilmeliyiz” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İtfaiye Dairesi Başkanlığı uzmanlarınca, yangın türleri ile yangın türlerine müdahale hakkında kısa eğitimin verildiği tatbikatta; balıkçı gemisinde tatbik edilen “yangın talimi” uygulaması, balıkçı gemisinde “gemiyi terk talimi”  ve balıkçı gemisinde tatbik edilen “denize adam düştü talimi” uygulamaları gerçekleştirildi.

tatbikat.jpg

akcakale-tatbikat.jpg

Tatbikat uygulamaları sonrası, tatbikatta görev alan gemi ve itfaiye uzmanlarına sertifikaları verildi.

tatbikat1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler