Akçaabat'tan Çankaya'ya

Akçaabat'tan Çankaya'ya

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün himayelerinde gerçekleştirilecek, ''81 İlden 81 Yıldız Eğitim Projesi'' kapsamında Trabzon adına Osman Tolip seçildi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün himayelerinde gerçekleştirilecek, ''81 İlden 81 Yıldız Eğitim Projesi'' kapsamında Trabzon'dan projeye dahil olan Akçaabat Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencisi Osman Tolip'in boksta 3 Türkiye Şampiyonluğu bulunuyor.

 

Niğde'de boks milli takımı kampında bulunan Osman Tolip'in Akçaabat ilçesindeki ailesi, oğullarının, seçilmiş 81 öğrenci arasında olmasının gururunu yaşıyor.

 

Hayrünnisa Gül'ün himayelerinde gerçekleştirilecek bir sosyal sorumluluk projesi olan ve 81 ilden eğitimlerinde veya sporda başarılı olup maddi imkansızlık içinde bulunan lise 9, 10 ve 11. sınıf öğrencileri arasından seçilen 81 öğrenci arasına dahil olan Osman Tolip (15), 7 yıldır profesyonel olarak boks yapıyor.

 

Akçaabat Belediyespor Kulübü sporcusu da olan Osman, eğitimindeki başarısının yanı sıra boksta bugüne kadar ''minikler'' kategorisinde kazandığı 3 Türkiye şampiyonluğu ile spor yaşantısında da başarılara imza atıyor.

 

Niğde'de boks milli takımında bulunan Osman Tolip, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzon'dan binlerce öğrenci arasından seçildiğini babasından öğrendiğini belirterek, ''Çok sevindim. Çünkü her ilden birer kişi seçiliyordu. benim için çok büyük onur oldu'' dedi.

 

Yaklaşık 7 yıldır okulu ile sporu bir arada başarıyla yürüttüğünü ifade eden Osman, ''Bugüne kadar her dönem sonu başarı belgesi aldım. Bundan sonra da bu onurun bana verdiği şevkle çalışmalarımı sürdüreceğim'' diye konuştu.

 

Hayalinin ''avukatlık'' olduğunu dile getiren Osman, ''Ama gidebildiği yere kadar boksu da sürdürmeye kararlıyım'' dedi.

Osman, Niğde'deki kampın ardından 21-30 Mayıs tarihleri arasında Ermenistan'da yapılacak olan Yıldızlar Dünya Boks Şampiyonası'nda Türkiye'yi 57 kiloda temsil edeceğini de sözlerine ekledi.

 

Osman Tolip'in babası Fuat Tolip (43), oğlunun 81 öğrenci arasında seçilmesinin haberini okul müdürünün telefonuyla aldığını belirterek, ''Çok mutlu oldum ve gururlandım. Osman çok hırslı ve başarılı bir çocuk. Azimli ve istikrarlı bir kişiliği var'' dedi.

 

Osman'ın 4 erkek çocuğunun en büyüğü olduğunu ifade eden Fuat Tolip, ilçedeki bir okulda sözleşmeli memur olarak görev yaptığını kaydetti.

Anne Şüküfe Tolip (37) ise haberi alınca ağladığını anlatarak, ''Çok sevindim. İmkanlar el verdiği sürece oğlumuzun biz de arkasında olacağız'' diye konuştu.

 

Osman Tolip'in ilköğretim okulunda okuyan kardeşleri Süleyman (14) ile Davut (10) da ağabeylerinin başarılarıyla gurur duyduklarını kaydettiler.

 

 

 

Foto:Derviş ALTUNTAŞ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Eğitim