Akçaabat’ta yaşayan ölünün dertleri bitmiyor

Akçaabat’ta yaşayan ölünün dertleri bitmiyor

Akçaabat’ta yaşayan ölünün dertleri bitmiyor

 

 “Yaşayan Ölü” başlıklı haberimizde yeni bir gelişme daha yaşandı. 2 yıldır mahkeme kapılarında yaşadığını kanıtlamaya çalışan 71 yaşındaki Mehmet Bıyıklı’nın üzerine kayıtlı 9 çocuk çıktı.  

 “ENİŞTEM BENİ YAKTI..”

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yaşanan ilginç olayda Mehmet Bıyıklı, eniştesi Mustafa Bıyıklı’nın yurt dışına gitmek için kendisine ait Nüfus Hüviyet Cüzdanını kullandığını belirterek, “Eniştem benim kimliğimle yurt dışına çıktı. 2014 yılında yurt dışında vefat edince dolayısıyla vefat işlemleri de benim kimliğim üzerinden yapıldı. Ve ben de onunla birlikte öldüm. Eniştemin vefatından sonra emekli maaşımı almaya gittiğimde olay ortaya çıktı ve benim ölü olduğumu söylediler. Bundan sonra hukuk mücadelesi başlattım ve 2 yıldır sağ olduğumu ispat etmek için mahkemelerde çaba harcıyorum. Kısacası eniştem öldü gitti ama beni de yaktı” Dedi. 

 “İKİNCİ ŞOK DALGASI GELDİ”

Mehmet Bıyıklı’nın başına gelenler sadece bununla kalmadı.. Bu kez de Nüfus Müdürlüğünden aldığı belgede 4 olan çocuk sayısının 9 olduğunu öğrendi ve ikinci bir şok yaşadı. Mehmet Bıyıklı sağ olduğunu ispatlamaya çalışırken ortaya çıkan 5 çocuk olayını da şöyle anlattı: “Benim 3 erkek 1 kız çocuğum var. Fakat Nüfus müdürlüğünden almış olduğum belgelerde 9 çocuk babası olduğum görünüyor. Yani eniştem yıllar önce çocuklarını benim üzerime yazdırmış. 2007 yılında bekar kızım Serpil Bıyıklı, kimliğini değiştirmek için Nüfus Müdürlüğüne gitti. Fakat kimlik yenileme işleminden sonra kızımın Bıyıklı olan soyadı Yazıcı diye değişmişti. 

 “KIZIMI DA YAKTI..”

 Nüfus cüzdanında soyadı değişikliğini görünce olayı incelemek istedik ve öğrendiklerimiz bizi şok etti. Yıllar önce eniştem çocuklarını üzerime yazdırmasından ziyade kendi öz kızının kimliğini benim öz kızımın kimliği ile değiştirmiş. Yani eniştemin kızı yurt dışında evlenince otomatik olarak Trabzon’da bizimle beraber yaşayan bekar kızım evli görünüyor. Nüfusta evli ve 2 çocuk annesi görülen kızım Serpil, ne hastanede muayene olabiliyor, ne de evlenebiliyor. Bu büyük yanlışı düzeltmek için de 9 yıldır mahkemelerde sürünüyoruz. Mahkemeler devam ediyor ancak bir türlü sonuçlanmıyor. Benim 4 çocuğum var, 9 çocuk babası görülüyorum. Ben nüfusta ölü görülüyorum. Gün geçtikçe sağlık durumum kötüye gidiyor. Yıllardır sıkıntısıyla uğraştığımız kızımın olayı benim sağlık durumumu çok kötü etkiledi. Yetkililerden benim ve kızımın olayının biran önce çözülmesini istiyoruz.” Şeklinde konuştu.

Haber:Mustafa KUL

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler