Akçaabatta Uluslararası Sempozyum Düzenlenecek

Akçaabatta Uluslararası Sempozyum Düzenlenecek

Akçaabatta Uluslararası Sempozyum Düzenlenecek

AKÇAABAT'TA ULUSLARARASI SEMPOZYUM

ULUSLARARASI DÜNDEN BUGÜNE AKÇAABAT SEMPOZYUMU 12-14 EKİM’DE

Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Uluslararası Dünden Bugüne Akçaabat Sempozyumu ile büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacak.

2013 yılında ilki yapılan sempozyumun ardından 2. Sempozyum uluslararası boyut kazanarak 12-14 Ekim 2018 tarihlerinde Akçaabat'ta yapılacak.

Akçaabat yöresinin kültür envanterini oluşturan soyut, somut, yazılı, sözlü, görsel, maddi kültür mirası, tarihi, sosyal yapısı, sosyal tarihi, arkeolojisi, sanat tarihi, mimari tarihi,  dinler tarihi,  etnoloji, sosyal antropoloji, sosyal psikoloji fizik antropoloji, coğrafi özellikleri ile ilgili konular sempozyum kapsamındadır.

Daha önce başka bir bilimsel toplantıda sunulmamış ve makale olarak herhangi bir yayım organında yayımlanmamış bilimsel çalışmaların bildiri olarak kabul edileceği bilgi şöleni için ilk davet mektupları gönderildi. Sempozyum için ilk davet mektubunu alan akademisyen ve uzmanların bildiri özetlerini 13 Temmuz 2018 tarihine kadar ulsakcaabatsempozyum@gmail.com adresine bildirmeleri gerekiyor.

Sempozyumda bildiri özetlerinin son gönderimi 13 Temmuz 2018 tarihinde yapılacakken, sempozyuma kabul edilen bildiri özetleri ise 31 Temmuz 2018 günü müracaat sahiplerine tebliğ edilecektir. 12-14 Ekim 2018 tarihlerinde 3 gün sürecek sempozyumda bildiri tam metinleri sempozyumda sunulduktan sonra sempozyum sekreteryasına teslim edilecektir.

Sempozyum çalışmaları hakkında bilgi veren Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen " İnşallah ekim ayında uluslararası sempozyumumuzu gerçekleştireceğiz. Bunun hazırlıklarını başlattık. Akçaabat Belediyesi olarak sempozyumda sunulacak özgün bildirilerin neticesinde çok yönlü bir panorama çıkarılıp, ilçenin tarihsel boyutu ile kültürel zenginliği ortaya konulacak.

12-14 Ekim 2018 tarihleri arasında Uluslararası Dünden Bugüne Akçaabat başlığı altında düzenleyeceğimiz sempozyumda, Akçaabat'ın tarihsel geçmişini konuşacağız.

Ülkemizden ve çeşitli ülkelerden ilimize gelecek akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşecek bu sempozyum ilimizin ve ülkemizin tanıtımına da katkı sağlayacaktır. " şeklinde konuştu.

 

BİLDİRİLER KİTAPTA TOPLANACAK

Sempozyumda sunulan bildiriler Akçaabat Belediyesi tarafından kitaplaştırılarak değerli bir kaynak haline getirilecek.

Sempozyum ile ilgili detaylı bilgi almak isteyenlerin www.akcaabat.bel.tr adresini tıklamaları yeterli olacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler