Akçaabat'ta Şike Paneli

Akçaabat'ta Şike Paneli

Trabzonsporlu bir taraftar grubunun organize ettiği ve 3 Temmuz şike operasyonuyla başlayan süreçte “Asla Geri Durma” adlı panel düzenlendi.

Trabzon’da 3 Temmuz Şike Paneli…

 Trabzonsporlu bir taraftar grubunun organize ettiği ve 3 Temmuz şike operasyonuyla başlayan süreçte “Asla Geri Durma”  adlı panel düzenlendi.

Akçaabat Erol Günaydın Konfrerans Salonu’nda gerçekleşen konferansa, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Trabzon Milletvekili M.Volkan Canalioğlu, Maçka Kaymakamı Alper Balcı, Trabzonspor eski yöneticileri, taraftarlar katıldı.

Trabzonspor’un 3Temmuz şike sürecinde Avukatlığını yapan Av. Nusret Yılmaz ve Av. Hakan Orhan konuşmacı olarak katıldı.

Slayt gösterisi ile başlayan panelde konuşan CHP Trabzon Milletvekili M. Volkan Canalioğlu, Trabzon insanının 2010-2011 kupasının ardında topyekün durduğunu belirterek bundan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Şikeye karşı çeşitli dövizlerin asıldığı panelde konuşma yapan Av. Hakan Orhan, Trabzonspor’un sadece Fenerbahçe’ye karşı mücadele etmediğini belirtti. Orhan “Bugün biz sadece Fenerbahçe’ye karşı mücadele etmiyoruz. Sadece Fenerbahçe’ye karşı mücadele etmiş olsaydık geçmişte sahada bileklerini büküp şampiyonluklar yaşamışsak yine aynısını gerçekleştiririz. Ama karşımızda siyaset var, sermaye, var, para var, güç var, kısacası günümüzde tapılan ne varsa hepsi bizim karşımızda” dedi.

Av. Nusret Yılmaz ise yaptığı konuşmada, Türkiye’de son yıllarda bir değişim olduğunu belirterek “Türkiye hukuk anlamında maalesef sıkıntılarını henüz atlatamadı. Biz her daim her yerde hukukun üstünlüğü kavramına işaret ederken, bu ülkede bunun işaretlerini görmenin sevincini yaşarken bu olay geldi önümüze tosladı. Bizim derdimiz Aziz Yıldırım, Ahmet-Mehmet değil. Eylemi gerçekleştiren kimse yapmış olduğu eylemin cezasını çekmesidir. Bu eylem bize karşı yapıldığı için elbette daha bir hassasiyet gösteriyoruz. Ama olması gereken o işlemin infaz edilmesidir.”

Av. Yılmaz “Cezası kesinleşen hükümlülerin bir kısmının yapmış olduğu müracaat üzerine İstanbul 13, Ağır Ceza Mahkemesi bir ön kabulde bulundu. Yargılanmanın yeniden yapılması kabulünü incelemeye değer gördü. Biz de kalktık dedik ki bu Türk hukuk tarihinde kara bir gündür. Burada ceza usulü ve yargılama temel ilkeleri bu karar ile ihlal edilmiştir. Bizim kanaatimiz budur ve değişmeyecektir. Yiye değişmeyecektir? Bunu biz söylemiyoruz. Bunu o hükümlüler için dosyada talepte bulunan isimlerin önünde akademik unvanları yazılı olan hocalarımız söylüyor. 20 yıldır bu mesleğin içindeyim. Ceza hukuku hocalarımız bize bunu öğretti. Usul hükümleri derhal uygulanır. Usul hükümleri ile siz ölmüş bir işlemi diriltemezsiniz. Şimdi alınan karar ile dosyanın yeniden incelemeye değer gördü. Bu karar ile yargılama hukukunun teme ilkelerinin altına dinamit koyulmuştur. Bu Türk yargı sistemi açısından çok büyük bir kaosa sebep verecektir” dedi.

Verdikleri mücadelenin bir kupa mücadelesi olmadığını da ifade eden Av. Yılmaz “Başkalarının hüznü üzerine mutluluk inşa edecek insanlar değiliz. Ama bu eylem sportif anlamda, ceza anlamında, bu uluslar arası alanda sıfır tolerans ile karşılana bir eylemin karşılığı ise bunun mücadelesini büyük kulüp adına vermemiz gerektiğini düşüncesindeyiz. Biz baştan beri maalesef Avrupa’ya adaleti öğreten bir neslin torunları olarak, bu işin neticesinin Avrupa’dan geleceğini düşündük. TFF’nin kuruluş yapısı, kurullarının oluşturulması göz önüne alındığında istenilen neticenin elde edilmesinde şüphelerimiz vardı. Süreç bunu haklı gösterdi” şeklinde konuştu.

sike-panel2.jpg

video-001.jpg

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler