Akçaabat'ta Salgın Büyüyor

Akçaabat'ta Salgın Büyüyor

Akçaabat'ta Salgın Büyüyor

VAKA SAYISI 100’Ü AŞTI

 

Yeni Koronavirüs Hastalığı Kovid-19’la tüm dünyanın imtihanı devam ediyor. Henüz imtihandan geçebilmiş olan yok. Ülkemizde aktif vaka sayısı 12 bin civarında seyrederken günlük vaka sayımız binli rakamları bir türlü düşmüyor.

 

VAKA SAYIMIZ 100’Ü AŞTI

İlçemiz de koronavirüs mücadelesinde sınıfta kalan yerleşim merkezlerinden. Akçaabatlı hasta sayısı kritik eşiğin çok çok üzerine çıkarak 100’ü aşmış durumda ve üzerine her gün yeni vakalar ekleniyor. Yeni karantina kararları ve devam eden karantina uygulamaları ile ilçemiz salgının tam anlamıyla pençesinde olarak değerlendiriliyor.

 

ESKİKÖY KARANTİNADA

Alınan kararla Eskiköy Mahallemiz ikinci bir talimata kadar karantinaya alındı. Bu mahallemizde aktif vaka sayısının 30’a yaklaştığı ifade edildi. Civar yerleşimlere de tek tük sıçrama yaptığı bilinen kovid-19’la mücadelede maske, fiziksel mesafe ve hijyene riayetin şart olduğu vurgulandı.

Diğer taraftan Kavaklı mahallemizdeki önce iki apartman bloğu, sonrasında iki daire için başlatılan karantina uygulamasının da son günlerine girdiği ve muhtemelen kaldırılacağı kaydedildi.

 

ADLİYE’DE İKİ VAKA

Akçaabat Adliyesi’nde de adli tatilin ardından koronavirüs nedeniyle mesaiye ara verildi. Sulh Hukuk Hakimliği’nde iki kişide koronavirüs tespit edilmesi nedeniyle Akçaabat Adliyesi’nde gönüllü karantina başlatılıp, acil dosyalar haricinde hiçbir işlem yapılmaması kararı alındı.

 

HAÇKALIBABA’DA GÜNLÜK

ORTALAMA 80 VAKA

Akçaabat Haçkalıbaba Devlet Hastanemizin de durumu pek iç açıcı değil. Gazetemiz baskıya girdiği esnada taburcu sayısı 20’yi bulurken, tedavi altındaki hasta sayısının 50 olduğu ancak yeni vakaların gelmeye devam ettiği dile getirildi.

 

YİNE DOKTOR POZİTİF

Hastanemizde geçtiğimiz hafta tedavi ve karantinası devam eden 1 uzman ve 4 sağlık görevlisine bu hafta 1 branş doktoru ile 1 sağlık görevlisinin daha eklendiği öğrenildi. Gerekmedikçe hastanemize rutin muayeneler için gidilmemesi gerektiği, kronik ve devam eden sorunlar için ancak doktora müracaat edilmesinin gereği kaydedildi.

1 Kişi Daha Öldü

Akçaabat'ta esnaflık yapan bir kişi İstanbul ziyareti sonrasında geldiği Akçaabat'ta virüsü babasına bulaştırdığı ve babanın virüs nedeniyle öldüğü öğrenildi.

Yüksek tansiyon hastası olduğu öğrenilen 75 yaşında ki M.T geçtiğimiz hafta rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Yapılan testlerde COVID 19 test sonucu pozitif çıkan M.T tedavi altına alındı. M.T’nin oğlu R.T ve eşi F.T (74)’ye yapılan koronavirüs testlerinin pozitif çıktığı bildirildi.

 Oğlu R.T ve eşi F.T hastanede tedavi altına alınırken M.T tedavilere karşılık vermeyerek koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Trabzon’un Akçaabat ilçesinde esnaflık yapan M.T’nin oğlu R.T’nin mal alışverişinde bulunmak için İstanbul’a gittiği ve koronavirüse yakalanmış olabileceği kaydedildi

 

DENETİM SIKLAŞTIRILDI

İçişleri Bakanlığı’nın 81 ile gönderdiği genelge uyarınca ilçemizde de denetimler sıklaştırıldı. Kaymakam Ramazan Kurtyemez, Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Emniyet Müdürü Mustafa Doğrucan, Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Selçuk ve Esnaf Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya hafta içerisinde şehir merkezinde denetim gerçekleştirerek, maske konusunda uyarıda bulunup olmayanlara maske dağıttı.

denetimler-sikilasti.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler