Akçaabat'ta Opera Günleri

Akçaabat'ta Opera Günleri

TÜRKSOY Opera Günleri’nin 16.sı Akçaabat'ta düzenlendi.

Trabzon’da TÜRKSOY Opera Günleri’nin 16.sı düzenlendi.

Bu yıl 20. Kuruluş yılını kutlayan Uluslar arası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY’un geleneksel etkinliklerinden olan TÜRKSOY Opera Günleri’nin 16.sı TÜRKSOY teşkilatına bağlı 8 ülkeden 12 sanatçının katılımıyla Trabzon’da gerçekleştirildi. Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Akçaabat Kaymakamı Abdul Rauf Ulusoy, İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, Söğütlü Belediye Başkanı Metin Gedikli,AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Ziya Öztürk, ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Köse, ile çok sayıda davetli katıldı.

Konser öncesi konuşan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, “TÜRKSOY teşkilatı, Türk kültürünün, Türk dünyasının ortak değerlerinin gelişmesi için öenmli projelere imza attığını belirtti. Vali kızılcık “,TÜRKSOY teşkilatı, Türk kültürünün, Türk dünyasının ortak değerlerinin gelişmesi için ortak renklerinin, sanatının ve mimarisinin gelişmesi için çok değerli projelere imza atıyorlar. Bu birlikteliğin çok önemli kilometre taşlarından biri olan bu etkinlikler sayesinde gelecekte Türk dünyası;  insanlığın, huzurun ve barışın egemen olduğu bir dünya için sesini daha fazla duyuracaktır” dedi.

 trabzon’da-turksoy-opera-gunleri’nin-16.si-duzenlendi.1.jpg

                Etkinlikte bir konuşma yapan TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Türk dünyasını opera ile buluşturmaktan mutluluk duyduğunu belirterek“Türk dünyasına üstün hizmetleri geçmiş şahsiyetleri anma etkinlikleri kapsamında 2013 yılını Kazakistan’ın yetiştirdiği büyük şahsiyet Kazak müziğinin üstadı ve milli bestecisi olan Mukan Tölebayev’e ithaf eden teşkilatımız, 16. Opera Günleri’ni yine büyük şahsiyetin anısına gerçekleştirmenin heyecanını yaşamaktadır. Türk dilini konuşan ülkeler arasında kültür ve sanat etkileşiminin pekişmesine yönelik çok sayıda projeye imza atan TÜRKSOY teşkilatı adına, Türk dünyasın opera sanatını sanatseverlerle buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

trabzon’da-turksoy-opera-gunleri’nin-16.si-duzenlendi.2.jpg 

               Etkinlikte Vali Kızılcık, günün anısına TÜRKSOY Genel Sekreteri Kaseinov’a gümüş telkari işlemeli fincan takımı hediye ederken, Kaseinov ise Kızılcık’a plaket sundu. Vali Kızılcık, opera sanatçılarına ise çiçek takdim etti.

trabzon’da-turksoy-opera-gunleri’nin-16.si-duzenlendi.3.jpg

trabzon’da-turksoy-opera-gunleri’nin-16.si-duzenlendi..jpg

 

Konserde,  Türkiye, Kazakistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Başkurdistan, KKTC, Tuva Cumhuriyeti ve Tataristan’dan opera sanatçıları çeşitli eserler seslendirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Kültür Sanat