Akçaabat'ta Kulislerde Konuşulanlar

Akçaabat'ta Kulislerde Konuşulanlar

Akçaabat'ta Kulislerde Konuşulanlar

Kaldırım İşgali ve Belediye

Akçaabat’ın son günlerde en hararetli tartışması beklide kaldırım tartışması oldu. Kaldırımları kullanmak isteyen esnaf buna karşılık yüklü miktarda para ödemek zorunda karşı karşıya bırakıldı. Biz de esnafa ve vatandaşlara bu konu hakkında mikrofon uzattık, ama ne gördük. Sorduğumuz sorulara esnaf cevap vermekten aciz. Kameramızı açmadan esen, gürleyen esnaf, kayıt yapalım dediğimizde “aman beni çekme, belediye ile beni karşı karşıya getirme” deyip kenara çekiliyor. Eee bu iş nasıl olacak peki. Bu arada yasak yasaktır. Kaldırımlar vatandaşındır ve böyle de kalmalıdır. Kaldırım para ile satılması belediyenin en büyük yanlışıdır. Buna bir bedel koymaları bize amaç üzüm yemek değil bağcıdan para kazanmak amacının güdüldüğü hissi vermiyor değil.

MHP neden bu kadar sessiz?

Akçaabat’ta ana muhalefet partisi olan Milliyetçi Hareket Partisi, nedense Akçaabat’ta muhalefetlik yapmayan bir parti görüntüsü veriyor. Öyle ya muhalefet iktidarın yanlışlarını belirtmek ve daha iyi hizmet yapmasını sağlamak için vardır. MHP’den bu yönde 2-3 ayda bir yapılan basın bildirisi dışında pek yaptığını göremiyoruz. MHP’nin ilçe kongresinde bile İl Başkanı Demeli dışında kimse yerel siyasete girmedi. Bu boşluğu da partide herhangi bir görevi bulunmayan Mehmet Güner üstlenmiş durumda. Öyle ki ilçe yöneticisiymiş gibi, hem iktidarı hem de belediyeyi eleştiriyor, kendine göre yanlışları dile getiriyor, vatandaşın sorunlarını dile getiriyor. MHP’ye Belediye seçimlerinde 23 bin oy verildi. Bu oyların sesini kim duyuracak acaba. Herkes gibi biz de merak ediyoruz, MHP neden bu kadar sessiz.

MHP’de Kimler Aday Adayı Olacak.

Milliyetçi Hareket Partisi’nden Milletvekilliği için aday olmayı düşüneler ortaya çıkmaya başladı. Bunların arasında daha önce de 6. Sıradan aday olan Osman Karaduman aday olduğunu ilan etti. Öte yandan Akçaabatlı bir hekimin de kamu görevinden ayrılması bekleniyor. Kadın Hastalıkları Uzmanı olan kişinin henüz tam kararını vermediği için burada ismini belirtmiyoruz. 10 Şubat’a kadar orta ya çıkacaktır. Öte yandan 30 Mart Seçimleri’nde Akçaabat Belediye Başkan Adayı olan Metin Gedikli, ve Ankara’da görev yapan Hikmet Yılmaz, Şinik Belediyesi eski başkanı Cemil Pehlevan’ın da aday olma ihtimali bulunuyor.

CHP’de durum ne

Cumhuriyet Halk Partisi’nde bekleyiş sürüyor. Bu bekleyiş Milletevkilliği adaylığı için istifa eden Yavuz Karan’ın yerine kimin atanacağı  ile ilgili. Yapılacak atama Yavuz Karan’ın adaylığını direkt etki edeceğini düşünüyoruz. Öyle ki eğer Karan’ın yönetiminden bir isim atanması halinde Karan’ın eli güçlenmiş olacak. Diğer türlü Karan açasından yarış daha da çetin geçeceği ihtimali yüksek. Akçaabatlı diğer ismi geçen ise Ali Türen Öztürk. Ali Türen Öztürk bir önceki ön seçimde 1. Sırada çıkmayı başarmış ancak genel Merkez kontenjanı nedeniyle 2. Sıradan listeye girebilmişti. Aday olması halinde 1. Sıradan listeye girme hakkının olduğu düşüncesindeyiz.  CHP’den ismi geçen bir diğer Akçaabatlı ise İlker Bakioğlu olduğu bilgisine ulaştık.

AK Parti’de isim Bolluğu…

Adalet ve Kalkınma Partisi’de kimlerin aday adayı olacağı en çok merek edilen konu. Bir çok isim ortaya atılsa da memurlar için 10 Şubat olan istifa tarihi aday olmayı düşünen bir çok memurun işini zorlaştırıyor. Buna rağmen isimleri telafuz edilenler hatta açık açık ifade edilenler var. Bunların başında Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen geliyor. Türkmen hafta içerisinde Ankara’ya çağrılanlar arasında. Türkmen'nin ismi Ankara yolunda geçse de "Biz Akçaabat'ta hizmetimize devam ediyoruz" demesi bu adayllığın zor olduğunun göstergesi.İl Başkanlığından istifa eden Adnan Günnar zaten adaylığını ilan etmişti. Diğer aday adayları ise TBMM İdari Amiri İrfan Neziroğlu, DSİ Konya Bölge Müdürü Mustafa Uzun, SGK İl Müdürü Musa Bulut, Aile ve Sosyal Politikalar Ankara İl Müdürü Selim Çelenk, Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya olarak dillendiriliyor.

Ağanın Ağır Konukları…

Akçaabat’ın önemli isimlerinden birisi olan İdris Köse’nin hafta içerisinde ağır konukları vardı. Derecik’te bulunan konağında ağırladığı isimler arasında çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, AK Parti İl Eski Başkanı Adnan Günnar, SGK İL Müdürü Musa Bulut,  DSİ Konya Bölge Müdürü Mustafa Uzun, İş adamları Adnan Topsakal, Baki Eyüboğlu, Ekrem Üçüncü, Ali Kalaycı ve Ak Parti’nin il ve ilçe yönetiminde görev yapan bazı isimler yer aldı. Gecenin en önemli konusu kimlerin aday olacağı idi. Ne konuşulduğu konusunda ise ser verip sır vermediler.

Bunun Adı Hak Yemektir.

Daha önce birkaç kez dile getirmiştik ama yine dile getirmeyi bir insanlık görevi olarak gördüğümüz için yazıyoruz. Bilindiği üzere devlet memurları belediye başkanlığı veya milletvekilliği için görevlerinden istifa ederlerse bu görevi sonrasında eski görevlerine dönmeleri Anayasal bir haktır. Bu konu kanun şue şekildedir.  “2972 sayılı Kanunun ek 3'üncü maddesinde, " Subaylar, astsubaylar, hakimler ve savcılar ile yüksek yargı organları mensupları hariç olmak üzere, kamu kurumları ile kamu kurumu niteliğinde bir kuruluşta memur veya kadrolu işçi olarak çalışmakta iken bu görevinden ayrılarak Belediye Başkanı seçilmiş olup da yeniden aday olamayan veya seçilemeyenler, hizmet süreleri itibariyle veya yaş haddi nedeniyle emekliliğe hak kazanamamış olmaları kaydıyla, seçimlerin kesin sonuçlarının Yüksek Seçim Kurulunca ilanını takip eden iki ay içinde daha önceki kurumlarının bağlı bulunduğu bakanlığa başvurmaları halinde eski görevlerine veya istifa ettikleri tarihteki kurumunözelliği ve niteliğine uygun eşdeğer bir göreve atanabilirler. Ancak yargı kararı ile belediye başkanlığı görevi sona erenler ve istifa edenler hakkında bu hüküm uygulanmaz." hükmü yer almaktadır.Cemil Pehlevan Ziraat Mühendisi ve devlet memurluğundan istifa ederek 5 yıl başkanlık yaptı.  Bu kanuna rağmen göreve başlatılmayan Şinik eski Belediye Başkanı Cemil Pehlivan’ın resmen hakkı yeniliyor. Hangi partili veya düşüncede olursa olsun bu bir hak ihlali ve insanlık suçudur. Cemil Pehlevan gibi önceden TEDAŞ’ta çalışan Darıca eski Belediye Başkanı Muhammet Altınel de işsiz ve ekonomik olaral çokta iyi değiller. Bu durum isminde Adalet geçen iktidarın çözmesi gerek ciddi bir sorun.

Bıyıklıoğlu, neye “onbinde bir ihtimal var” dedi.

AK Parti Trabzon Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu’nun yeniden aday olup olmayacağı tartışıla dursun, Bıyıklıoğlu, adaylığı konusunda hiç şüphesi yok gibi. Öyleki Akçaabat’ta yapılan bir toplantıda adeta birilerine göz dağı verdi. Bıyıklıoğlu “Benim aday olmama ihtimalim onbinde bir bile değil.” dedi. Bu açıklama Aydın Bıyıklıoğlu’nun zorla getirildiği bu görevi sevmeye başladığının bir göstergesi. Bizler de Aydın hocanın aday gösterilip gösterilmeyeceğini gerçekten merak ediyoruz.

www.akcaabathaber.com
Sitemizde yayınlanmasını istediğiniz haber ve bilgileri akcaabathaber.com@gmail.com adresine gönderebilirisniz.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum