Akçaabat'ta Korona Tırmanışta

Akçaabat'ta Korona Tırmanışta

Akçaabat'ta Korona Tırmanışta

VAKA SAYISI TIRMANIŞTA

 

İki hafta öncesine kadar 9’du, şimdiyse 19 değil, 29 değil, tam tamına 49.. Bu rakamlar Milli Piyango ikramiye dağıtım günleri değil tabii ki! Kovid-19 hastalığı tespit edilen Akçaabatlı sayısı.

 

KORONAVİRÜS AÇIK ARA ÖNDE

Belli bir dönem hasta sayısı kontrol altında tutulabilen Trabzon’da Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinin pandemi hasta yükü öylesine artış gösterdi ki yeniden ilçe hastaneleri de kovid-19 hastası kabulüne ve test yapmaya başladı. Bunlar arasında ilçemiz Haçkalıbaba Devlet Hastanesi de var. Gazetemiz baskıya girdiği an itibariyle hastanemizde yatan kovid-19 hasta sayısı 36. Bu rakam da geçtiğimiz hafta 17’den hızlı artış gösterdi.

 

HASTA SAYISI 49 OLDU

Diğer taraftan ilçemizin uzun bir süre direnç gösterebildiği koronavirüs pandemisinde tedbirlerin vatandaşın yanı sıra kamu kurumları itibariyle de gevşetilmiş olması nedeniyle vaka sayısında hızlı bir artış yaşandı. Üç-dört hafta öncesinde ilçemizde olmayan hasta sayısı hızla tırmanışa geçerek 50’ye dayandı. Rakam o kadar esnek ki her gün üzerine koyarak yayılıyor. Gazetemiz baskıya girdiğinde Akçaabatlı hasta sayısı 49’a ulaşmıştı.

 

HER YERDE BULAŞ VAR

Bir süre önce 7’yi bulan vaka sayısının karantina süresi tamamlanan Çamlıdere Mahallemizi bu defa 12 vaka sayısıyla Çamlıca Mahallemiz izledi. Bu mahallemiz için düşünülen karantina ise yerleşimin dağınık ve mahalleye ulaşım güzergâhının fazlalığı nedeniyle uygulanmadı, hastaların hastanelerde tedavisi cihetine gidildi ve tetkikler arttırıldı. Buradan Mersin ve Darıca Mahallelerimize sıçrayan bulaş oldu.

 

DÜĞÜNLER VE KINALAR İPTAL

Geçtiğimiz haftanın bir diğer dikkat çeken vaka kaydı ise iki kına ve iki düğünün iptali oldu. Düğününden bir gün önce belirti gösteren gelinin geçtiğimiz hafta kına yaptığı göz önünde bulundurularak düğünü iptal edilirken bağlı olarak katılanlardan bir kişinin daha yapılacak olan kına organizasyonu iptal edildi. Çok sayıda test yapıldı.

 

KARANTİNALAR ARTIYOR

Bir başka vaka kaydı da 15 kişiyle Kavaklı Mahallemizden geldi. Burada iki apartman da karantina altına alındı. İkamet edenlere şehir dışından gelen yakınlarından bulaş olduğu belirlenen apartmanlarda, temaslılar karantina altında tutuluyor, apartmanlar giriş çıkışa kapatıldı. İlçemizin en kalabalık mahallesi konumundaki Yaylacık Mahallesinin de çeşitli kesimlerinde 5 kişiye kovid-19 teşhisi konularak hastanede tedavi süreçleri başlatıldı.

 

TEDBİR ALINMASI ŞART

Yetkililer, hastalığı hafif atlatanların genel vaka sayısında oldukça fazla olması, belirtisiz geçirenlerin de çokluğu anlamına geldiğinden korunma tedbirlerine sıkı sıkıya uyulması gerektiğini vurguladılar.

 

YAPTIRIM UYGULANMALI

Öte yandan, Trabzon ve ilçelerinde bir süredir uyulmaması halinde maddi cezası 900 lira olan maske takma zorunluluğu kararı doğrultusunda denetim ve yaptırımların ise uygulanmadığı görülüyor. Akçaabat İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün maske ile ilgili yeterli denetim yapmadığını dile getiren sağduyulu vatandaşlar, caydırıcı bir uygulama olmadığında Akçaabat’taki vaka sayılarının daha da artacağını düşündüklerini kaydederek Emniyet yetkililerine denetim/uygulama yapma çağrısında bulundular.

 

EMNİYET HİÇ CEZA KESMEDİ

Edindiğimiz bilgiye göre resmi veriler de vatandaşların iddiasını doğrular nitelikte; ilçemizde jandarma bölgesinde ceza işlemi yapılıyor olmasına karşın Akçaabat’ta kurala ne kadar uyulduğu ortadayken İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne kalan bölgelerde ise henüz kesilmiş olan tek ceza bulunmuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Haberler