Akçaabat'ta Kentsel Dönüşüm Başlıyor.

Akçaabat'ta Kentsel Dönüşüm Başlıyor.

Akçaabat'ta Kentsel Dönüşüm Başlıyor.

Akçaabat Belediyesi, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) arasında, Dürbinar mahallesinde yapılacak Kentsel Dönüşüm projesinin protokolü imzalandı.

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, bir süredir üzerinde çalıştıkları kentsel dönüşüm projesinde önemli bir aşamayı geride bıraktıklarını ve TOKİ ile Kentsel Dönüşüm protokolü imzaladıklarını açıkladı. Başkan Türkmen “Akçaabat için çok önem verdiğimiz kentsel dönüşümde önemli bir aşama kaydettik. Yaptığımız proje çalışması ile Akçaabat Dürbinar mahallemizde yapılacak kentsel dönüşüm için TOKİ ile bir protokol imzaladık. Ankara’da TOKİ Başkan Yardımcısı Ömer Bulut’a yaptığımız ziyarette Akçaabat Belediyesi ile TOKİ arasında Kentsel Dönüşüm protokolü imzaladık. Bu proje Akçaabat için son derece önem verdiğimiz bir proje idi ve önemli bir ayağını tamamladık” dedi.

Başkan Türkmen, projeyi kısa sürede hayata geçirmeyi amaçladıklarını ifade ederek “Akçaabat için çok önem verdiğimiz kentsel dönüşümü başlatıyoruz. Dürbinar mahallemizin K.t.ü’ye devrettiğimiz eski Tekel binalarından doğuda doğru Kireçhane Deresi boyunca ve Kireçhane’nin bir kısmına kadar olan alanda bu projeyi gerçekleştireceğiz. Öncelikle bu alanda bulunan vatandaşlarımıza Kireçhane tarafında yeni konutlar yapmayı hedefliyoruz. Bu konutlardan almak isteyene konut verilecek, konut istemeyenlere ise parası verilecek ve kimse mağdur edilmeyecek” dedi.

Başkan Türkmen, projenin oluşmasında emeği geçenlere de teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler