Akçaabat'ta İnfial Uyandıran Çalışma

Akçaabat'ta İnfial Uyandıran Çalışma

Akçaabat'ta İnfial Uyandıran Çalışma

Doğu Karadeniz Sahil Karayolu’nun şehir içerisinden geçen tek yerleşim yeri olan Akçaabat’ta Karayolları’nın sahillerimize göz diktiği öğrenildi. Karayolları Akyazı tünel çıkışından itibaren Yıldızlı, Söğütlü ve Yaylacık sahillerini kullanarak yeni bir karayolu çalışması yaptırdığı öğrenildi.

Akçaabat Düzköy Kavşağı ve  Söğütü’de Trabzon Üniversitesi’nin önünde bulunan kavşaklar için hiçbir çalışma yapmayan, Güney Çevre Yolunu unutan Karayolları, Akçaabat sahillerinden geçirmeyi planladığı karayolu için özel bir firmaya etüt çalışması yaptırmaya başladı.

Çığ Gibi Tepki Var.

Güney Çevre Yolu yerine daha maliyetli olan ve Doğu Karadeniz’de ender kalan doğal kıyıları talan edecek olan bu projeye vatandaşların tepkisi gecikmedi. Sitemize ulaşan birçok okurumuz yapılması düşünülen bu projeyi hiç kimsenin düşünmemesi gerektiğini ve buna izin vermeyeceklerini ifade ettiler.

Yola Değil Yapılış Yerine Karşıyız.

Seslerini dile getiren okurlarımız “Akçaabat’tan geçen uluslararası Karayolu için bir çözüme ihtiyaç duyulmaktadır. Bu çözüm ise yıllardır dile getirilen Güney Çevre Yolu’dur. Biz yola karşı değiliz, Akçaabat’ta doğal kıyıların yok edilmesine karşıyız.  Ayrıca yapılması düşünülen proje de soruna çözüm getirmeyecektir. Yıldızlı, Söğütlü ve Yaylacık sahillerinden yol geçe bile ilçe merkezinde daha büyük trafik olması kaçınılmazdır. Sorunu kökünden çözecek olan Güney Çevre Yolu’dur” denildi.

 

Kent Konseyi de Karşı

Akçaabat’ta kısa süre önce kurulan ve Akçaabat’ın sorunlarına el atan Akçaabat Kent Konseyi, son toplantısında konuyu gündemine aldı. Kent konseyi konuyla ilgili geniş bir eylen takvimi üzerinde mutabık kalırken, sahillerin doğal olarak kalması gerektiğinin altını çizerek tek çözüm yolunun Güney Çevre Yolu olduğu vurgulandı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Haberler