Akçaabat'ta Çim Hokeyi

Akçaabat'ta Çim Hokeyi

Akçaabat Söğütlü Belediyesi Spor Kulübü'nün futbol branşından sonra oluşturduğu çim hokeyi takımın tanıtımı, Büyük Söğütlü Otel'de yapıldı.

 

 

Tanıtım toplantısına, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon Milletvekili Süleyman Latif Yunusoğlu, Akçaabat Kaymakamı Erol Özkan, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Söğütlü Belediye Başkanı Metin Gedikli, Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan, Söğütlüspor Kulübü Başkanı Yaşar İnan, sporcular ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Tanıtım toplantısında bir konuşma yapan MHP Trabzon Milletvekili Süleyman Latif Yunusoğlu, toplumların birlik ve kaynaşma içerisinde olmasında sporun önemli bir yer tuttuğunu ve kültürler arasında spor sayesinde yeni bağlar oluştuğunu söyledi.

 

 

Spor branşlarının ülkelerin önemli tanıtım aracı haline geldiğini belirten Yunusoğlu, ''Sporda elde edilen başarılarla bir çok ülke çok kısa yoldan propaganda yapma fırsatı bulmaktadırlar. Bu nedenle gençlerimizi sporun her dalına yönlendirerek, onlardan başarı beklemeliyiz. Bu vesile ile bu spor branşının bölgemize kazandırılmasına emeği geçenleri tebrik ediyorum'' dedi.

 

 

Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Kanakan ise yerel yönetimlerin spor dallarına destek vermesi gerektiğini belirterek, kurulan ilk hokey takımı ile bunun başlangıcında emeği geçenlere teşekkür etti.

Hokey'in olimpiyatlarda yer alan bir spor dalı olduğunu kaydeden Kanakan, ''Olimpiyatlarda nüfusu bizden çok geri olan ülkelerin bizim ülkemizden daha fazla madalya aldığını görüyoruz. Bunun üstesinden daha fazla spor dalında sporcu yetiştirmemiz ile gelinebilinir. Spor denilince akla futbol gelen bir bölgede ilk defa hokey takımı kurulması bizleri son derece memnun etmiştir'' diye konuştu.

 

 

 

Toplantıda katkılarından ötürü Türkiye Hokey Federsayonu Başkanı Sadık Kanakan, Söğütlüspor Kulübü Başkanı Yaşar İnan'a bir plaket takdim etti.

 

Konuşmaların ardından 15 kız, 19 erkek sporcunun tanıtını yapıldı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Spor