Akçaabat'ta Bisiklet Dağıtımı Yapıldı

Akçaabat'ta Bisiklet Dağıtımı Yapıldı

Akçaabat Fatih Stadyumunda 156 adet bisiklet öğrencilere dağıtıldı.

Akçaabat İlçe  Milli Eğitim Müdürlüğünün belirlemiş olduğu öğrencilerine yönelik ’Bisiklet Dağıtımı’ törenine , Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Akçaabat  Belediye Başkanı Şefik Türkmen , İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Selçuk , Trabzon Halk Sağlığı Müdürü Dr. Köksal Hamzaoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Hacıhasanoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Engin Uzun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üçüncü , Akçaabat  İlçe Sağlık Müdürü Alper Kalkışım sağlık yöneticileri ve çalışanları, kamu kurumları yöneticileri ve çalışanları, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Törende konuşma yapan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Köksal Hamzaoğlu, hareketsiz yaşamın insan sağlığını olumsuz yönde etkilediğine dikkat çekerek, "Hareketsiz yaşam, modern toplum için en önemli halk sağlığı problemi durumundadır. Meme ve kolon kanserlerinin 4’te bir, diyabet ve iskemik kalp hastalıklarının ise 3’te birinin ana nedeninin fiziksel hareketsizlik olduğu tahmin edilmektedir. Bisiklet kullanımın fiziksel aktiviteyi artırmada, obezite başta olmak üzere birçok hastalıkla mücadelede en etkin araçlardan biri olduğunu vurgulamıştır. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı tarafından 2015 yılı içinde okullar ve üniversitelere yaklaşık 40 bin adet bisiklet dağıtımı yapılmıştır. 2016 yılı içinde ise 100 bin adet dağ bisikletinin ortaokullara, 150 bin adet şehir bisikletinin üniversite, kurum ve belediyelere dağıtımı yapılacaktır. Yaklaşık 25 bin adet çocuk bisikleti alınarak dağıtımı yapılacaktır. Bu kapsamda ilimizde 2015 yılı içinde okullara 445 adet bisiklet dağıtımı yapılmıştır. Bugün ise lise  öğrencilerimize  156 yavrumuza bisiklet verilecek. Bu yıl bin 655 bisiklet daha dağıtacağız. Böylelikte toplam 2 bin 105 adet bisiklet dağıtımı yapılacaktır" dedi.

Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel obezite ile mücadelede fiziksel aktivitenin önemine vurgu yaparak dağıtılan bisikletlerin bu yönde büyük katkı sağlayacağını dile getirdi.

Konuşmaların ardından 156 öğrenciye bisiklet dağıtımı yapılırken daha protokol üyeleri  sağlıklı yaşam aracıtanıtıldı.

fotogaleri.gif

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler